Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Övervakningsfilmer visar: jagar bort rånaren med flaskor

Av: 

August Håkansson

KRIM

Tidigt på kvällen slog den maskerade och beväpnade rånaren till. I servicebutiken fanns en sjuårig pojke.

Men rånaren mötte på oväntat motstånd. Och allt fångades på film.

Den 2 juni 2018 var en vanlig dag på Hammarby livs i Johanneshov i Stockholm. Några personer satt och pratade utanför butiken medan personalen hjälpte kunder.

Men plötsligt dök en maskerad och beväpnad man upp.

Mannen hotade personalen med kniv och ett pistolliknande föremål och försökte tvinga till sig pengar. Bakom kassan fanns bland andra en sjuårig pojke.

Beväpnade sig med glasflaskor

När butiksägaren, butiksbiträdet och ett vittne ryckte in för att stoppa rånaren uppstod bråk. Genom att beväpna sig med glasflaskor lyckades de till slut mota bort honom.

– Vid tumultet fick en av de som ingrep ett mindre skärsår i ett finger, säger Magnus Helgeson vid polisen i lokalpolisområde Globen.

Ingen annan skadades. Rånaren blev till slut bortjagad och sprang iväg mot Skärmarbrinks tunnelbanestation. Han fick inte med sig några pengar. Och hela händelseförloppet fångades på övervakningsfilm.

Vädjar till allmänheten

Mannen är fortfarande på fri fot och polisen hoppas nu att allmänheten kan hjälpa till att hitta honom.

– Gärningsmannen var väl maskerad och kommer att vara svår att peka ut. Min förhoppning är att få in tips om någon vet vem det är som har gjort detta. Även om någon har sett mannen i anslutning till området vid brottstiden, säger Magnus Helgeson.

Vet du vem mannen är, eller har du andra uppgifter om händelsen den 2 juni i Johanneshov? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se. Efterlyst sänds torsdagar 20.00 i TV3.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Vapen