Misstänkta kidnappare jagas - lurade med sig flicka

KRIM

Polisen jagar misstänkta kidnappare i södra Sverige - efter att en 15-årig flicka blivit bortrövad från skolan.

Drygt fyra timmar efter kidnappningen hittades hon på ett tåg i Landskrona - inlåst på en toalett.

Hon hittades efter att polisen pejlat hennes mobil, enligt uppgift till Aftonbladet.

1 av 5 | Foto: Patrick Persson
Polis kontrollerar bilar vid Öresundsbron.

Vid 15.40-tiden fick Aftonbladet uppgift om att en stor polisinsats pågick i södra Sverige med anledning av ett misstänkt människorov. Polisen var förtegen om ärendet:

– Vi har en pågående insats men jag kan inte säga vad det gäller. Det berör båda länen. Vi har poliser vi Öresundsbron, säger Stephan Söderholm, vid länskommunikationscentralen Syd.

Poliskontroll på Öresundsbron

Alla fordon som åker från Sverige till Danmark via Öresundsbron kontrollerades av svensk polis. Två körfält stängdes av.

Strax efter 17-tiden fick Aftonbladet uppgift om att personen som misstänks ha blivit kidnappad hade anträffats. Det ska röra sig om en ung flicka.

– Jag kan inte kommentera det, säger Stephan Söderholm.

– Men insatsen pågår fortfarande.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det röra sig om fler än en person som jagas för brottet. Flickan ska ha blivit medlurad på en skola i en ort i södra Sverige och kidnappad.

Polisen bekräftar senare under tisdagen att det ska röra sig om två män som kontaktat flickan vid hennes skola för att sedan försvinna med henne.

De misstänkta gärningsmännen ska först färdats i en bil mot Malmö. Därefter påträffades flickan vid tågstationen i Landskrona, men gärningsmännen hade då flytt från platsen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Inlåst på toaletten

Vid 18-tiden uppgav polisen att man fick larm om kidnappningen klockan 13:38. En 15-årig flicka hade blivit bortrövad på en skola i Blekinge län - vilket ledde till ett stort pådrag.

”Vid ca kl 17.00 anträffas den bortrövade flickan inlåst på en toalett på ett tåg i Landskrona. Flickan transporteras till hemorten i Blekinge”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 18-tiden var ingen gripen för brottet.