Företagaren misstänks ha styckat hustrun och bränt kroppsdelar i grill

avJohanna Rapp

Han anmälde sin fru försvunnen och sökte efter henne tillsammans med Missing people.

Men i själva verket hade han mördat, styckat och bränt upp delar av kroppen i en klotgrill.

Det menar åklagaren som nu åtalar den 55-årige egenföretagaren för mord.

I början av april misstänks den 55-årige egenföretagaren från Stockholm ha dödat sin hustru och en vecka senare styckat kroppen. I en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, har han själv berättat om vad han menar hände. Han säger enligt undersökningen att han knuffade kvinnan så att hon föll baklänges och avled och då gömde kroppen i sovrummet:

”Därefter styckade han kroppen och säger sig ha bränt upp delar av den i en klotgrill. Andra delar ska han la lagt i en plastlåda som han i sin tur stoppat ner i bakluckan på en bil som var parkerad i ett garage som inte var i anslutning till bostaden”, står det i undersökningen från Rättsmedicinalverket.

Men mannen förnekade till en början att han skulle ha någonting med hustruns död att göra.

Anmäldes försvunnen

Istället anmälde han henne försvunnen ungefär en vecka senare och kvinnan efterlystes även internationellt. Också Missing people kopplades in och man fick ett detaljerat signalement kring vad kvinnan påstods ha haft på sig vid försvinnandet. Informationen som Missing people fick var att hon skulle ha försvunnit vid 07-tiden på morgonen, den sjunde april. Och också den 55-årige egenföretagaren ska ha hjälpt till i sökarbetet.

Det var först den 12 juni som han anhölls i sin frånvaro och tidigt på morgonen dagen efter greps han av polisen.

– Mannens agerande och vad som i övrigt framkommit i utredningen visar på ett uppsåtligt dödande. Därför har jag åtalat honom för mord. Veckan efter dödsfallet styckar mannen kroppen i garaget och han är därmed även åtalad för brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Liselotte Nilsson.

Åtalas för mord

Enligt den lilla sinnesundersökningen har han uppgett hur han och hustrun träffades via en kontaktsajt på nätet och gifte sig för 16 år sedan. Enligt vad mannen uppgett var äktenskapet präglat av återkommande gräl. Gräl som enligt förundersökningen filmats med mobiltelefon.

Enligt undersökningen så framstår mannen som nervös ”och han har en påtagligt distanserad känslomässig hållning till gärningen och (kvinnan)”.

Nu åtalas mannen för mord och brott mot griftefriden. 55-åringen förnekar mord och erkänner brott mot griftefriden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm