Misstänkt för mord på hustrun i Arlöv gripen

KRIM

35-åringen som varit efterlyst misstänkt för mordet på sin 46-åriga hustru i Arlöv är gripen.

I går, tre veckor efter mordet, greps han i Odense i Danmark.

Han kommer nu att utlämnas till Sverige.

Den 8 juni häktades mannen i sin frånvaro, misstänkt för att ha mördat sin 46-åriga hustru. Hon hittades död i sin lägenhet i Arlöv den 1 juni, efter att inte ha dykt upp på jobbet.

Samma kväll riktade polisen misstankarna mot kvinnans 35-årige make. Han var misstänkt på den lägre misstankegraden. Polisen lyckades inte förhöra honom då han var spårlöst försvunnen.

Men kort efter mordet höjde åklagaren misstankegraden till sannolika skäl. 35-åringen häktades i sin utevaro och efterlystes i hela världen.

Kommer utlämnas till Sverige

Under onsdagen greps den efterlyste mannen i Danmark, av dansk polis.

– Han greps i går. Vi har bland annat haft kontakt med dansk polis, eftersom vi tidigare haft information om att han hade kontakt med personer i Danmark. Till slut lyckades man lokalisera honom. Gripandet ska gått lugnt till, säger polisens utredare Patrik Nyquist.

Nu kommer 35-åringen att ställas inför rätta i Odense där han, enligt existerande rutiner, kommer att få frågan om han har något emot att utlämnas till Sverige.

– Jag vet inte om han utlämnas i dag eller i morgon. Men jag förväntar mig att han kommer till Sverige inom kort, säger Patrik Nyquist.

Det är fortfarande oklart hur 35-åringen ställer sig till brottsmisstankarna. Danska polisen kommer inte att förhöra mannen.

– Han kommer att höras först när kommer till Sverige, säger åklagare Ola Lavie.

Efter att den misstänkte utlämnats blir det en ny häktningsförhandling.

Enligt åklagaren hade man utrett olika spår när man letade efter 35-åringen.

– Men vi har alltid trott att han kunnat befinna sig i Danmark. Vi fick god hjälp av danskarna, säger Ola Lavie.

Anhörig: Pressades att gifta sig

Den misstänkte gifte sig med den nu mördade fyrabarnsmamman några veckor före mordet. En anhörig till mordoffret har tidigare berättat för Aftonbladet att 35-åringen under lång tid pressat kvinnan att gifta sig med honom, trots att hon inte ville det.

Kvinnan tros ha blivit mördad någon gång mellan den 30 maj och 1 juni.

– Jag visste direkt att det var han, sa offrets släkting i en tidigare intervju.

Släktingen berättade att 35-åringen tvingade kvinnan att gifta sig mig honom och även försökte få hennes släkt att hjälpa honom. Han vägrade acceptera kvinnans nej och till sist gifte de sig.

Till släktingen sa kvinnan att hon tänkte skilja sig kort efter giftermålet och att hon redan hade beställt skilsmässopapper.

– Men jag vet inte om hon fått dem, sa släktingen, som chockades svårt av händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM