Morden i Hallonbergen

Här är de misstänkta för morden i Sundbyberg

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

De åtta barndomsvännerna är mellan 16 och 21 år gamla.

Sex av dem misstänks för mordet på 25-åringen som sköts till döds i en bil utanför Karolinska.

Fyra av dem misstänks för dubbelmordet på ett par i 40-årsåldern i Hallonbergen.

Två av männen misstänks för inblandning i samtliga tre mord.

16-åring, misstänkt för dubbelmordet i Hallonbergen

16-åringen förekommer sedan tidigare inte i belastningsregistret. Anhöriga till 16-åringen har i polisförhör uppgett att han håller på med musik och tycker om att rappa. På fritiden brukar han spela boll och sporta.

”(16-åringen) är som alla ungdomar i hans ålder, de växer och ska bli män”, säger en anhörig i polisförhör.

17-åring, misstänkt för dubbelmordet i Hallonbergen

17-åringen förekommer sedan tidigare inte i belastningsregistret.

En anhörig har berättat att 17-åringen har haft det lite svårt i skolan och skolkat en hel del, vilket resulterat i varningar från skolan. Man har försökt uppmana 17-åringen att studera, vara laglydig och försöka få ett bra jobb, enligt förundersökningen. En person beskriver i polisförhör 17-åringen som lugn och snäll.

21-åring, misstänkt för dubbelmordet i Hallonbergen och mordet på 25-åringen den 22 januari.

21-åringen förekommer på en punkt i belastningsregistret, på grund av underlåtenhet att använda bilbälte.

21-åringen har velat plugga upp sina betyg på Komvux för att kunna studera på högskola, enligt anhöriga. Han arbetar som assistent sedan snart två år. Enligt en anhörig i polisförhör så kallas han ”hemmafrun” på grund av att han hjälper familjen så mycket i hemmet. Enligt en anhörig satt han hemma och spelade tv-spel kvällen innan mordet på 25-åringen som han misstänks för.

21-åring, misstänkt för dubbelmordet i Hallonbergen och mordet på 25-åringen den 22 januari

Han förekommer i brottsregistret för att inte ha använt hjälm vid två tillfällen. Under tiden i häktet har man gjort en paragraf 7-undersökning på 21-åringen där han säger att han är ”170 procent frisk”. Enligt förundersökningen så drömde han om att bli fotbollsproffs. Under tiden i häktet har han skrivit brev där han beskriver hur mycket han älskar sina bröder, enligt förundersökningen.

20-åring, misstänkt för mordet på 25-åringen

20-åringen förekommer sedan tidigare inte i brottsregistret.

Innan han häktades spelade han fotboll och har bland annat tillhört en storklubb i allsvenskan. Enligt en person som hörts av polisen fick 20-åringen mycket respekt på grund av sin fotbollskarriär och många spådde att han skulle gå en ljus fotbollsframtid till mötes.

21-åring, misstänkt för mordet på 25-åringen

21-åringen har tidigare dömts för hastighetsöverträdelse, märkesförfalskning, olaga hot/ofredande, olovligt brukade och brott kopplade till trafiken, såsom olovlig körning.

I samband med mordet på 25-åringen hade han precis fått en provanställning på en butik. Efter att han varit borta från jobbet i en vecka – då han suttit häktad – säger han upp sig.

– Jättetråkigt att det blev så här. Det började ju gå så bra för dig och det kändes som att du trivdes här, säger chefen till 21-åringen när han säger upp sig, enligt förundersökningen.

18-åring, misstänkt för mordet på 25-åringen

18-åringen förekommer ej i belastningsregistret. Enligt förundersökningen säger en bekant att han blev chockad när han såg honom på häktningsförhandlingen eftersom han såg 18-åringen ”som världens gulligaste kille när man såg honom på gatan”.

20-åring, misstänkt för mordet på 25-åringen

20-åringen förekommer ej i belastningsregister.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

22-åringen döms till livstid för morden i Hallonbergen

ÄMNEN I ARTIKELN

Morden i Hallonbergen

Hallonbergen

Våldsbrott