Maggies mördare dömd till 17,5 års fängelse

1 av 4
KRIM

ISTANBUL/STOCKHOLM. Maggie Bagdo, 34, från Norrköping var på möhippa i Istanbul när hon sköts ihjäl utanför en nattklubb.

Den misstänkte mördaren greps två månader senare när han försökte fly landet.

I dag dömdes mannen till 17,5 års fängelse.

– Han borde fått livstid, säger Maggies bror Charbel Bagdo strax efter att domen föll.

Det var i maj 2015 som frisören Maggie Bagdo, 34, tillsammans med sina väninnor åkte till Turkiet för att delta i sin kusins möhippa.

Hon befann sig utanför en nattklubb en lördagskväll när en man plötsligt började skjuta mot dörrvakterna.

Enligt polisens uppgifter var skotten en hämndaktion för att gärningsmannens sällskap inte släpptes in på klubben tidigare under kvällen.

Dådet filmades av en övervakningskamera och fyra män greps omgående, misstänkta för inblandning i mordet. De släpptes efter förhör.

Dömdes i dag

Skytten lyckades fly från platsen men polisen hade hans identitet och efterlyste honom. Den 34-årige misstänkte skytten greps först två månader senare när han försökte fly över gränsen till Georgien. Georgiska myndigheter kontaktade turkisk polis efter att ha upptäckt att mannen försökt ta sig in i landet under falsk identitet.

Rättegången mot den misstänkte 34-åringen inleddes i oktober i fjol i Turkiet.

Domen skulle meddelats för en tid sen, men den misstänktes försvarare dök återigen inte upp i rätten, så det hela sköts upp till 15 december. Sedan flyttades datumet för domen till januari 2017.

I dag föll domen mot den misstänkte mannen i en domstol i Istanbul: han döms till 17,5 års fängelse för mordet.

Anhörig: ”Han borde fått livstid”

Maggies bror Charbel Bagdo är lättad över att rättegången kommit till ett avslut, efter en omtumlande rättsprocess där han rest till Istanbul många gånger bara för att få veta att rättsförhandlingen skjutits upp. Han är nöjd med domen, även om han tycker straffet kunde varit hårdare.

– Han borde fått livstid, säger Charbel Bagdo strax efter att domen.

Innan domen föll sa gärningsmannen att han var osäker på om det var skotten han avfyrat mot nattklubben som egentligen mördade Maggie. Hans försvarsadvokat argumenterade för det inte kunde uteslutas att Maggie mördats av de skott som sköts i moteld av nattklubbens säkerhetsvakter 

Men argumentet fick inte gehör hos domaren som bestämde påföljden till 17, 5 års fängelse. Maggies mördare kan som tidigast släppas fri efter ungefär 13 år.