Nya fyndet i brunnen: Fler benbitar

1 av 3
KRIM

Polisen har hittat fler benbitar i den brunn i Hörby där kvarlevorna av en död man hittades förra veckan.

– Vi har hittat benrester som vi tror kommer från samma kropp, säger Peter Hansson, spaningsledare vid grova brott vid Kristianstadspolisen.

Efter det makabra fyndet förra veckan har polisen i dag börjat undersöka brunnen närmare. De gör det med spolbilar, sänkbara kameror – och en tekniker som varit nere i brunnen.

Legat minst ett år

Nu har de hittat fler benbitar som bedöms komma från samma kropp.

Men det är fortfarande oklart om skelettet är komplett.

– Det finns en del segment som vi tagit upp som vi ännu inte har undrrsökt. I nuläget vill jag inte kommentera vilken typ av benrester som vi hittat, säger Peter Hansson, spaningsledare vid grova brott vid Kristianstadspolisen.

Nu är brunnen tömd. På fastigheten finns ytterligare två brunnar. De har polisen undersökt men i dem har man inte hittat några skelettfynd.

– De konstaterade fynden är från en och samma brunn och vad vi bedömer från en och samma person. En vuxen man som legat där i minst ett år.

Kan identifieras snart

Det var förra måndagen som slamsugare fick upp en runt 160 cm lång plastsäck med kvarlevor medan de slamsög en dricksvattenbrunn i Hörbytrakten.

Rättsläkare kunde efter ett par dagar konstatera att skelettdelarna kommer från en människa, med största sannolikhet från en man, och polisen inledde en förundersökning om mord.

Senare den här veckan hoppas polisen att rättsläkare har kunnat fastställa en identitet utifrån de första fynden.

ARTIKELN HANDLAR OM