Här slår rånarna sönder guldbutiken

Av: Linnéa Sundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu släpper polisen övervakningsfilm som visar hur tre identiskt klädda män slår sönder montrar i en guldbutik i Söderköping.

– En del av det som stals är ganska unikt, säger utredare Patrik Sjögren till Brottscentralen.

Det var vid 18-tiden den 30 november som tre maskerade män rånade en guldbutik i Söderköping. Hela händelsen fastnade på butikens övervakningskamera och nu går polisen ut med filmen i hopp om att få in ytterligare vittnesuppgifter.

– Utredningen går framåt, det som dröjer lite är tekniska spår som har säkrats på brottsplatsen, säger utredare Patrik Sjögren till Brottscentralen.

Unikt stöldgods

Filmen visar hur de identiskt klädda rånarna rör sig runt i butiken och slår sönder montrar som de stjäl ur. En av männen är beväpnad med ett pistolliknande föremål. Gärningsmännen ska ha fått med sig guld- och silversmycken till ett okänt värde.

– En del av de saker som tillgreps är ganska unika så jag tror inte att det kommer ut på den öppna marknaden, utan snarare till mindre seriösa guldsmeder som helt enkelt vill tjäna sig en hacka, säger Patrik Sjögren.

”De ska inte förstöra”

Vid tillfället för rånet befann sig butiksägaren och personal i ett bakre rum och såg på övervakningskamerans monitor när gärningsmännen började krossa montrarna. Personalen larmade då polisen och försvann sedan ut bakvägen.

– Det är ju blandade känslor. Men jag tycker att de inte ska förstöra någonting för oss, utan man får ta lärdom av det helt enkelt och skydda sig på mer sätt, säger butiksägaren till Brottscentralen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN