Misstänkta för dubbelmord släppta

KRIM

De två personer som suttit anhållna, misstänka för att ha dödat ett äldre par i Mantorp för ett par veckor sedan, har nu släppts.

– Efter att ha hört deras berättelser och även utfört flera kontroller har jag idag i samråd med polisen bestämt mig för att inte begära dem häktade, säger Pär Andersson.

1 av 4 | Foto: Stefan Jerrvång
Huset där dubbelmordet ska ha skett.

Det var den 12 juni som paret hittades döda av anhöriga på deras gård i Mantorp. En intensiv mördarjakt inleddes. Polisen intresserade sig tidigt för ett par, en ung man och kvinna, vars bil hittades övergiven inte långt från brottsplatsen. Men efter att de båda lokaliserats och förhörts släpptes de på fri fot.

Polisen intresserade sig då för en brödratrio, som greps bara timmar efter att paret hittats döda, vid en rutinkontroll i Småland. Men inte heller de kunde knytas till brottsplatsen, och försattes på fri fot.

Begärs inte häktade

I onsdags meddelade åklagaren att man anhållit två nya personer, skäligen misstänkta för dubbelmordet.

Men de har nu släppts på fri fot.

– Det fanns en hel del olika omständigheter som gjorde att de här två personerna bedömdes som skäligen misstänkta. Efter att ha hört deras berättelser och även utfört flera kontroller har jag idag i samråd med polisen bestämt mig för att inte begära dem häktade, säger Pär Andersson.

I ett pressmeddelande skriver åklagaren att det hållits runt 450 förhör, och att ett 20-tal polisanställda jobbar med fallet. Ett stort antal personer har också DNA-topsats.

- Paret har utsatts för synnerligen grovt våld i samband med att de dödades och jakten på den eller de som har utfört detta brutala dåd fortsätter med oförminskad styrka. Vi kommer även framöver vara offensiva med tvångsmedel, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM