Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

15-åring sköts i ungdomskonflikt – sökte skydd i skola

Tredje tonåringen som skottskadats på en dryg månad

Av: 

Valentina Xhaferi

KRIM

På övervakningsfilmen ser man hur den 15-årige pojken söker skydd inne i skolan efter att ha skjutits. Han får hjälp av kompisar att lägga sig i en soffa.

På drygt en månad har tre tonåringar skottskadats i samma område.

– Det här är barn som skjuter barn, säger Ulf Sundström, polisen Stockholm syd.

Sedan en tid tillbaka har yngre kriminella i Flemingsberg söder om Stockholm haft en konflikt med andra kriminella tonåringar i Alby och Vårby. Konflikten tros röra narkotikaaffärer, enligt polisen.

– Det här är barn som beväpnar sig och skjuter mot varandra. Skjuter man i ett centrum, mitt på dagen, kommer någon att gå på en begravning snart, säger Ulf Sundström, förundersökningsledare på grova brott i Stockholm syd.

Det är framför allt tre allvarliga skottlossningar som polisen nu försöker utreda. I samtliga fall har tonåringar skottskadats.

Men vittnesuppgifterna är få och nu vädjar polisen till allmänheten.

– Vi behöver hjälp med vittnesiakttagelser för att sätta stopp på skottlossningarna, säger Ulf Sundström.

Tre skottskadade tonåringar

• Vid halv femtiden, den 11 september på eftermiddagen avlossades minst tre skott mot en 16-åring i koloniområdet på Ebba bååtsväg, i Flemingsberg. En halvtimme senare fångades pojken på övervakningsfilm i Alby, med en skottskada i armen.

– Pojken fick sedan hjälp av några personer på en fritidsgård i Alby, hans skador var inte livshotande, tillägger Ulf Sundström.

Han fortsätter:

– Vi behöver komma i kontakt med en taxichaufför som befann sig i anslutning till Emma bååtsväg. Det är jättetacksamt om han hör av sig till Efterlyst, vädjar Ulf Sundström.

• Tre dagar senare, den 14 september blev en 15-årig pojke skottskadad utanför Sjödalsgymnasiet på Paradistorget i Huddinge centrum. Direkt efter skjutningen sökte han skydd inne på skolan och på en övervakningsfilm ser man hur pojken får hjälp av kompisar att lägga sig på en soffa och hämta kraft efter skottskadan.

– Den här skjutningen skedde strax efter klockan två på eftermiddagen. Någon sköt från en bil utanför skolan, säger Ulf Sundström.

Fick hjälp på fritidsgården

• Två veckor senare, den 1 oktober, blev en 17-årig pojke skjuten utanför en fritidsgård i Huddinge centrum. På en övervakningskamera ser man hur han med en skottskada i benet haltar han sig fram till Huddinge sjukhus.

– Han går raka vägen till akuten. Även i det här fallet behöver vi hjälp med vittnesiakttagelser, bland annat på Diagnosvägen, säger Ulf Sundström. Han fortsätter:

– Vi behöver folk som pratar med oss, som berättar om sina iakttagelser, det är viktigt för att vi ska komma vidare i samtliga utredningar, säger Ulf Sundström.

Har du uppgifter om skottlossningarna? Ring Efterlyst, 08-702 00 90. Eller mejla efterlyst@tv3.se

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Mamman: “Kommer min son att bli skjuten?”

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Flemingsberg

Våldsbrott

Vårby

Alby

AB Voice