Polisen efterlyser 27-åring – misstänkt för allvarlig brottslighet

avEvalisa Wallin, Johanna Rapp

KRIM

27-åringen rymde i samband med ett sjukhusbesök.

Mannen är misstänkt för kidnappning och försök till utpressning – nu går polisen ut med mannens bild för att få hjälp att hitta honom.

– Är det någon som har information om var han kan befinns sig är det bra för oss att veta, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

27-åringen är misstänkt för människorov och försök till utpressning den 26 oktober. Han greps och anhölls dagen efter och två dagar senare fördes han till Huddinge sjukhus för vård.

Men i samband med sjukhusbesöket ska han ha rymt – och 27-åringen är häktad i sin frånvaro.

I samband med ett sjukhusbesök i Huddinge ska han ha rymt – och nu är han häktad i sin frånvaro sedan slutet av oktober i år.

– Det fanns övervakning på plats naturligtvis eftersom han var anhållen. Men han har helt enkelt sprungit därifrån och man har inte kunnat stoppa honom, säger åklagare Marcus Ekman.

Och än så länge har han inte hittats.

– Det är inte positivt för utredningen och det är extremt ovanligt, säger åklagaren.

Efterlyser information

Nu går polisen ut med en efterlysning. Enligt polisen är det mycket viktigt att de får information om var mannen befinner sig.

– Är det någon som har information om var han kan befinns sig är det bra för oss att veta, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Det var den 26 oktober i år i Norsborg söder om Stockholm som kidnappningen ska ha ägt rum. Åklagare Marcus Ekman är förtegen om hur människorovet ska ha gått till med hänvisning till förundersökningssekretess.
– Hur händelsen ser ut har jag väldigt svårt att beskriva närmare, säger Ekman.

Brottsoffrets målsägandebiträde Peter Mutvei känner till att den misstänkte 27-åringen är efterlyst, men vill inte kommentera hans klients mående eller om hans klient får något extra skydd från polisen.

– Det kan jag inte uttala mig om, säger målsägandebiträdet Peter Mutvei.

Tidigare dömd

27-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat misshandel, övergrepp i rättssak, olaga hot och olaga frihetsberövande. Då, 2013, dömdes han till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Tidigare i år dömdes han till fängelse i en månad för olovlig körning.

Åklagaren ser ingen anledning för allmänheten att oroa sig för mannen.

Aftonbladet söker hans advokat.

Så har brottsstatistiken förändrats genom åren 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Huddinge

Stockholm