Här tömmer bedragaren 79-åringens konto

KRIM

Först stjäl bedragaren kontokortet från den 79-åriga kvinna, sen tömmer han hennes konto. Nu behöver polisen din hjälp för att identifiera den misstänkta gärningsmannen.

På övervakningsbilder från den 31 mars i år ser man den misstänkta bedragaren gå fram till en uttagsautomat i Bålsta. Där gör han 20 uttag på 1.000 kronor styck och därefter är kontot tömt. Offret är en 79-åriga kvinna, som blev bestulen på sitt kontokort, bara några minuter tidigare.

– Här har vi då en kvinna, som är 79-år gammal och går med rullator, har lite svårt att sköta sig själv och så blir hon utsatt för det här. Det är ett allvarligt brott så det här lägger vi ganska mycket krut på, säger Per Sagström, gruppchef för utredningsavdelningen i Enköping/Håbo.

Gör tjugo uttag

Den 79-åriga kvinnan har själv inget minne av att hon blev bestulen utan märkte bedrägeriet först när banken skickade hennes bankkontoutdrag. Men polisen vet att hon själv hade gjort ett uttag bara 20 minuter innan bedragaren tömde hennes konto.

– Hon tycker det är mycket obehagligt att bli av med så mycket pengar, men hon har ingen bra förklaring till hur någon har kommit över hennes kort eller kod, säger Per Sagström.

Han gör 20 uttag på 1 000 kronor styck. Vad finns det för förklaring till att han gör så?

– Vi tycker också det är konstigt, vanligtvis gör man ett litet uttag för att se hur mycket pengar som finns på kontot och sen gör man ett större uttag. Så det är ett lite märkligt beteende, säger Per Sagström.

En  person var misstänkt men har avskrivits från misstankarna. Filmklippet är avpublicerat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bålsta

Brott