6-åring spårlöst försvunnen – par anhållet

En 6-årig flicka som omhändertagits av socialtjänsten försvann spårlöst i går – i samband med föräldrarnas besök.

Föräldrarna greps kort efter det, men flickan är spårlöst försvunnen.

– Vår teori är att någon mer person är inblandad i detta, säger kammaråklagare Lena Jansson.

Enligt uppgift till Aftonbladet sågs en springande man bära iväg flickan till en bil.

Enligt dokument från domstolen har flickan vid flera tillfällen varit föremål för utredning hos socialtjänsten och var nu omhändertagen enligt LVU, lagen om vård av unga.

Flickan borta

I går skulle föräldrarna besöka sin dotter i det hem där hon omplacerats. I samband med besöket försvann flickan och polisen larmades.

– Föräldrarna greps i nära anslutning till platsen men flickan är fortfarande borta, säger kammaråklagare Lena Jansson.

Föräldrarna anhölls senare, misstänkta för egenmäktighet med barn, ett brott som bland annat inkluderar att till exempel hålla borta ett barn under 15 år borta från den andre vårdnadshavaren.

Uppgift: En man bar bort flickan

Och polisen jobbar nu intensivt med att försöka hitta flickan som inte setts till sedan i går.

– Vår teori är att någon mer person är inblandad i detta, säger kammaråklagare Lena Jansson och vill inte kommentera om någon är anhållen i sin frånvaro.

Enligt uppgift till Aftonbladet har polisen i samband med händelsen fått uppgift om att en man i 25-30 årsåldern synts på platsen. Mannen som var iklädd mjukisbyxor ska ha sett hoppa ut ur ett buskage intill ett hyreshus i centrala Uppsala med flickan i famnen. I huset ska flickan ha fått träffa sina föräldrar.

Mannen sprang efter det mycket fort till en parkerad bil ett 50-tal meter längre bort. Där ska han ha placerat flickan i bilen och åkt därifrån.

Kort därefter började några personer leta efter flickan och larmade polisen.

Föräldrarna greps

Tre polisbilar ska ha kommit till platsen kort efter att flickan förts bort.

Detta inträffade runt 15-tiden på onsdagseftermiddagen.

Kort efter det greps flickans pappa utanför huset där mötet ägde rum, enligt uppgift till Aftonbladet. Han fördes i väg i en polisbil. Strax efter det greps även flickans mor. Även hon fördes i väg i polisbil.

Aftonbladet har varit i kontakt med den anhållne pappans advokat som inte kunnat ge några uppgifter om hur hans klient ställer sig till misstankarna.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN