Här är polisens spaningsfilmer mot misstänkte knarkgrossisten

avAnders Johansson, Johanna Hellsten

26-åringen lämnar säckar och paket - kompisen poserar med AK47:or

Här är polisens spaningsfilmer från kartläggningen av en 26-årig knarkgrossist och potentiell ligaledare.

Han och den 24-årige kompisen är misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Nu pågår rättegång mot männen.

I Södertörns tingsrätt pågår under flera dagar huvudförhandling mot en misstänkt 26-årig knark- och vapendistributör och potentiell ligaledare, och hans vän och kompanjon en 24-årig man.

Ett idogt spaningsarbete ledde fram gripande i slutet på förra året och har nu lett till åtal och den nu pågående rättegången.

Spanade i ett år

På polisens många spaningsfilmer syns den 26-årige mannen lämna och hämta större och mindre paket på olika adresser. Under ett helt år spanade polisen på honom, allt efter detaljerad underrättelseinformation.

Filmerna blev offentliga i och med åtalet.

Även 24-åringen har fastnat på polisens spaningsfilmer. I mannens telefon hittades också en film som visar när han poserar med flera vapen, bland annat ett par AK47:or.

Nu pågår rättegång mot männen gällande bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. 26-åringen har medgett ett innehav av en pistol men nekar i övrigt till brottsmisstankarna.

Hans advokat Slobodan Jovicic säger att han är kritisk till att Polisen medverkat till att spaningsfilmerna fått spridning i massmedia.

– Jag är rädd att man gör det som ett försök att försöka påverka allmänheten, och i slutändan domstolen, att bortse från att det helt saknas bevisning i de tyngre delarna mot min klient. Det finns en elementär skillnad mellan att utmåla någon som kriminell  och att faktiskt bevisa att någon begått brott, säger Slobodan Jovicic. Och fortsätter:

– Alla vi som närvarat vid förhandlingen har dock noterat att det är oerhört skralt med konkreta bevis min min klient.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott