Polisen söker guldrånare i Stockholm

avEvalisa Wallin

KRIM

Rånarna slog till mot en guldbutik på Drottninggatan i centrala Stockholm fredag 8 september. De brottade ner butiksbiträdet, tömde en monter och flydde springande.

Nu går polisen ut med bilder på de två misstänkta och hoppas med allmänhetens hjälp kunna hitta dem.

1 av 3 | Foto: Polisen
Polisen eftersöker de här två männen efter ett guldrån i Stockholm den 8 september

Larmet kom klockan 10.18 på fredag morgon den 8 september. Rånarna slog till mot Guldfynd-butiken på Drottninggatan i Stockholm. Därefter flydde de mot centralstationen. Männen ska ha tagit pendeltåget mot Sundbyberg.

– De tar pendeln och hoppar av i Sundbyberg i samma veva som vi hinner stoppa tågen, säger Magnus Hagberg, polisens spaningsledare i utredningen. Då ser vi att de går av där och springer över rälsen. De försvinner mot Landsvägen.

Då är klockan 10.39 och därefter tappar polisen spåret efter männen. De ska även ha bytt kläder under flykten enligt uppgifter till Aftonbladet.

Kortklippta och pratade spanska

Det har gått nästan en månad sedan rånet men männen är fortfarande på fri fot. Nu går polisen ut med en efterlysning och vill få in iakttagelser och tips.

På de bilder som polisen publicerar syns att männen har kort hår, mörk jacka respektive kavaj och enligt polisen pratar de förmodligen spanska. Butiksbiträdet och vittnen uppskattar männens längd till 160–170 cm långa.

Den som har upplysningar uppmanas att ringa till polisen på nummer 076-109 79 13.

Så många rån anmäls varje år 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM