Tre personer till anhållna för Arbogamord

42-åriga kvinnans släktingar misstänkta

avEric Tagesson, Mira Micic, Staffan Lindberg, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre personer har anhållits för drunkningsmordet i Arboga, enligt Åklagarmyndigheten.

Enligt uppgift till VLT är två av dem mordmisstänkta barn till den 42-åriga kvinnan, och den tredje det ena barnets sambo som anhållits.

– De har kallats in till förhör och efter förhören har de anhållits, säger Lars Franzell på grova brottsgruppen hos polisen i Eskilstuna, till Eskilstuna-Kuriren.

1 av 2 | Foto: JONAS BILBERG
Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man. Nu har ytterligare tre personer gripits, uppger Åklagarmyndigheten.

Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man.

Nu har ytterligare tre personer gripits, uppger Åklagarmyndigheten.

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015, säger åklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Västerås, i ett pressmeddelande.

Misstänkta för delaktighet

Polisen trodde först att drunkningen berodde på en olyckshändelse. Men efter försäkringsbolaget IF undersökt fallet togs polisutredningen upp igen.

Kvinnan delgavs i december 2016 misstanke om mord på den drunknade mannen. De tre personer som nu frihetsberövats är anhållna som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för delaktighet i mordet.

Ska förhöras

Polisen var på onsdagen fåordig om anhållandena:

– Vi går inte ut med någon ytterligare information om vilka de anhållna är eller hur gamla de är, säger pressinformatören Lisa Sannervik.

Enligt handlingar från tingsrätten greps de tre personerna alla inom 20 minuter i morse, klockan 09.34, 09.47 och 09.50.

Förundersökningen går vidare bland annat med förhör av de misstänkta, enligt åklagarna.

Den 42-åriga kvinnans advokat, Amanda Hikes, vill inte kommentera anhållandena.

– Min klient vidhåller att hon är oskyldig till detta, säger hon,

De tre som greps i dag har fått advokater, men ingen av advokaterna vill i nuläget kommentera hur deras klienter ställer sig till brottsmisstankarna.

Enligt VLT ska två av de anhållna vara barn till den 42-åriga kvinnan, den tredje det ena barnets sambo. Enligt tidningen ska alla tre ha gripits i sina respektive bostäder. De togs in på förhörs och anhölls av åklagaren vid 9-tiden i morse, misstänkta för inblandning i mordet.

Texten uppdateras

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM