Här tar den misstänkte 21-åringen kontakt med offret

Misstänks för flera brutala kvinnoöverfall nära tunnelbanan

1 av 7
KRIM

Den misstänkte 21-åringen ska ha överfallit fem kvinnor utomhus i Stockholm - men fått kontakt och sett ut offer i tunnelbanan.

Han ska ha överfallit en kvinna brutalt, rivit sönder kläderna, slagit och sparkat henne och slitit av stora hårtussar.

Nu pågår rättegång.

Det första överfallet som mannen har åtalats för hände den 29 oktober förra året på Kungsholmen, Stockholm. Han ska först ha fått kontakt med kvinnan i tunnelbanan. Senare ska han på ett våldsamt sätt överfallit henne och brutalt försökt våldta kvinnan på en skolgård.

Kvinnan lyckades fly men hade skadats efter att mannen, enligt utredningen, har slagit, sparkat, tagit stryptag, slitit av stora hårtussar, rivit sönder kläder och hotat henne till livet.

En vecka senare ska han ha överfallit fyra kvinnor och flickor, vid tre tillfällen, enligt misstankarna. Alla de misstänka brotten har skett nära tunnelbanan eller kort efter att han åkt tunnelbana.

Flera överfall samma kväll

Först överföll och slog han två flickor på Södermalm. Bara en kvart senare överföll han en kvinna på en annan adress på Södermalm. Han var enligt åtalet våldsam och tog bland annat stryptag på kvinnan.

Omkring två timmar senare tycks han, än en gång, ha sett ut sitt offer i tunnelbanan.

Klev av efter kvinnan

På bilder från övervakningsfilmer ser man hur både mannen och kvinnan var på perrongen samtidigt och man ser att han klev på tåget strax efter henne. Inne i tåget satte han sig i närheten av kvinnan och klev av direkt efter henne i Hägersten.

När kvinnan var i den direkta närheten av sitt hem överfölls hon och släpades in i lägenheten och utsattes för våld. Hon lyckades ta sig ut i trapphuset och ropa på hjälp. Då flydde mannen, men kunde senare samma natt gripas i tunnelbanan.

Nu pågår rättegång mot den misstänkt mannen. Han är åtalad för försök till grovt våldtäkt, försök till våldtäkt alternativt försök till rån, försök till rån och misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Södermalm

Hägersten

Brott