Tjuvens fräcka kupp - stal frimärken för 35 000

KRIM

Gärningsmannen krossar ett fönster till Preem-macken i Tranås, springer till kassan och stjäl frimärken till ett värde av 35 000 kronor.

– De vet exakt vad de är ute efter, säger butikschefen Johan Lingmerth som nu vill ha hjälp att hitta frimärkstjuven.

I går berättade Brottscentralen om "frimärkesligan" som stal frimärken till ett värde av 65 450 kronor i Askersund i april. Polisen misstänker att gärningsmännen eventuellt kan kopplas till en liknande stöld i Söderköping.

Publiceringen fick Johan Lingmerth att reagera. Han är butikschef på Preem i Tranås och natten till påskafton fick han larm om ett inbrott på bensinstationen.

”Otäckt likt”

En person, som bär hjälm, krossar ett fönster in till butiken och stjäl frimärken till ett värde av cirka 35 000 kronor. Även om det inte går att se personens ansikte tycker Lingmerth att stölden på Preem påminner om frimärksstölden i Askersund.

– Hela grejen, att han bara var ute efter frimärkena, hur han såg ut i kroppsform och hans skor fick mig att reagera starkt, säger Johan Lingmerth och fortsätter:

– Det känns otäckt likt.

”Beredda att plocka upp det igen”

Polisen lade ned utredningen i våras eftersom de inte hade mer än övervakningsfilmen att gå på. Men läget kan ändras om de får in fler tips.

– Om någon sett eller hört något är vi beredda att plocka upp det här igen, säger Jerry Prim vid polisen i Eksjö.

Har du tips om händelsen? Kontakta polisen på 114 14 eller [email protected]

Linus Lindahl

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott