Stor polisjakt efter biltjuvar

KRIM

Två män dumpade den stulna bilen och sprang ifrån polisen

1 av 3

Polisen upptäckte en stulen bil i Uppsala, sedan följde en vild biljakt som slutade i Märsta.

Ett stort polispådrag jagade de två männen som flydde efter att de stoppats av polis.

– Två män har sprungit från bilen, säger Eva Nilsson på polisen.

Under förmiddagen fick polisen syn på en stulen bil i centrala Uppsala. När polisen försökte stoppa bilen så gasade föraren istället iväg - vilket föranledde en polisjakt. Bilen körde sedan i hög fart mot Stockholm.

– Kollegor från Uppsala låg efter en anmäld stulen bil och de åkte in mot Stockholm, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Flydde från platsen

Biltjuvarna körde av mot Märsta och polisen lyckades tillslut få stopp på bilen vid en skola i centrala Märsta. Enligt vittnesuppgifter som nått Aftonbladet ska den vilda biljakten gått så snabbt som 200km/h.

– En bil som kom inbromsade precis nedanför oss, en civilpolisbil var efter och sen kom det ännu fler polisbilar, det är bromsspår efter bilen och väldigt mycket poliser i området, säger ett vittne till Aftonbladet.

Två män hoppade ut ur bilen och flydde platsen till fots.

Ett stort polisuppbåd sökte efter männen, både med helikoptrar och hundar.

– Det är fem till sex polisbilar som åker runt här, även en helikopter cirkulerar lågt över Märsta, berättar ett annat vittne.

Ingen gripen

Trots den intensiva polisjakten, som pågick i nästan två timmar, lyckades det stora pådrag inte spåra de två männen. Polisen har inlett en förundersökning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik.

I nuläget har Eva Nilsson inget signalement på gärningsmännen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott