Sjubarnspappan försvann – man döms till fängelse

1 av 6 | Foto: Krister Hansson
Den 52-årige mannen dömdes till fyra års fängelse.

avJohanna Rapp

KRIM

53-åringen dömdes för att ha vållat sjubarnspappans död.

Men åklagaren ville att mannen ska fällas för mord.

I dag fastställde hovrätten tingsrättens dom.

Sedan den 22 juni 2016 är sjubarnspappan från Malmö försvunnen.

Sjubarnspappan från Malmö försvann den 22 juni 2016, detta efter ett möte med 53-åringen, som enligt domen lånat ut pengar till sjubarnspappan.

I samma veva försvann även 53-åringens bil. Den hittades senare på en pendlarparkering utanför Landskrona och i bilen fanns stora mängder blod från sjubarnspappan och i närheten av passagerarsätet fanns också en kula. Senare markerade också en likhund bakom passagerarsätet.

Själv nekar 53-åringen till brott. Han har sagt att sjubarnspappan lånade hans bil samma dag som han försvann och att han sedan dess inte hört från honom.

Åklagaren har varit av en annan uppfattning.

Fängelse i sju år

Han menar att 53-åringen skjutit mannen på nära håll eller att han utövat våld med ett vasst föremål mot hans huvud, hals eller bål.

Först dömdes 53-åringen för synnerligen grov misshandel av sjubarnspappan till fängelse i fyra år.

Sedan togs tingsrättsförhandlingen om efter att nya bevis tillkommit och mannen dömdes för vållande till annans död och synnerligen grov misshandel till fängelse i sju år.

Hovrätten fastställer dom

Åklagaren yrkade istället på att 53-åringen skulle få livstidsfängelse för mord alternativt synnerligen grov misshandel med ett långt fängelsestraff.

I dag fastställde hovrätten tingsrättens dom och 53-åringen döms alltså till fängelse i sju år. Enligt hovrätten kan man inte fastställa att mannen haft uppsåt att döda flerbarnspappan.

– Målet är ovanligt på så sätt att offrets kropp aldrig har hittats. Vi är övertygade om att flerbarnsfadern inte längre är vid liv och att det är 53-åringen som bär skuld till detta. Men det går inte att dra tillräckligt säkra slutsatser om hur han gått till väga eller hur han resonerade när offret angreps, säger lagmannen Hanserik Romeling i ett pressmeddelande.

Ovanligt att dömas för mord utan kropp 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott