Maskerade män sköt par i bil - en frias från mordförsöket

KRIM

Det unga paret besköts och skottskadades när maskerade män öppnade eld med automatvapen och pistol mot deras bil.

En vild biljakt tog vid – och paret kraschade in i ett träd.

En 23-årig man frias nu från mordförsöket medan en 35-åring döms till ett långt fängelsestraff.

Foto: JONAS ENG

Det var en varm sommarkväll den 2 juli i fjol som en 20-årig man och hans flickvän hittades skottskadade utanför en bil som kraschat in i ett träd i södra Stockholm.

Paret som åkte i sin bil hade en stund tidigare mött en annan bil i Östberga, i den satt enligt vittnesuppgifter fyra maskerade män. De började skjuta med automatvapen och pistol mot paret.

Då tog en vild biljakt vid, enligt utredningen gick den i uppemot 200 kilometer per timme. Jakten slutade med att paret kraschade mot ett träd i ett villaområde i Enskede.

Kvinnan som var träffad i armen kunde fly en bit bort. Mannen sköts med flera skott i benen men även ryggen.

Vapnen hittades av boende

Sedan flydde de maskerade männen och lämnade mannen med livshotande skador.

Det är oklart hur många skott som avlossats före, under och efter biljakten men polisens tekniker hittade stora mängder tomhylsor på de olika platserna där det skjutits mot bilen och paret. Vapnen skulle dock hittas först dagen efter händelsen, av boende i området.

Sex dagar efter skottlossningen anhölls två personer, en 35-åring och en 23-åring. De åtalades senare för mordförsöket men nekade till misstankarna.

Släpptes ur häktet

23-åringen släpptes på fri fot i måndags och idag när domen meddelades frikänns han från mordförsöket. Däremot döms han för annan brottslighet till ett år och 2 månaders fängelse.

35-åringen döms däremot för mordförsöket, samt grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott till 15 år och sex månaders fängelse.

För polisen har det exakta motivet till just den här skjutningen inte gått att utreda helt men enligt utredarna handlar det om en gängkonflikt mellan olika nätverk. Ett gäng från Bredäng och ett gäng från Östberga har en lång historia sinsemellan av skjutningar, mordförsök och mord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Enskede

Stockholm

Brott