Arbogakvinnan förhördes om sommarstugemordet

KRIM

– Jag vill inleda med att säga några saker, sa mordmisstänkta 42-åringen när förhören med henne skulle börja i Västmanlands tingsrätt idag.

Sen började hon gråta. Och hyllade sina barn. Och sen sa hon att en del av henne alltid skulle älska pojkvännen som erkänt mordet och mordförsöket på hennes föräldrar.

Den 42-åriga så kallade Arbogakvinnan är misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar samt mord på sin exmake.

Hennes pojkvän har erkänt dåden på föräldrarna och pekat ut henne som den som uppmanat honom att knivdöda dem.

När förhören inleddes med kvinnan vid 14.00-tiden på måndagen inledde hon med att vilja säga en sak. Hon hade svårt att prata för gråten i rösten när hon anklagade åklagaren för att använda ”tortyrliknande metoder” för att hennes minderåriga barn ska kallas som vittnen i rättegången. Kvinnan hyllade samtidigt sina barn och ville läsa upp brev som hon sa att hon fått av barnen det senaste tiden. Samma barn som tidigare i rättegången vittnat mot sin mamma och beskrivit hur hon uppmanat dem att mörda ex-maken. Domaren nekade henne att läsa upp breven.

Pojkvännen var med i rätten och förhördes på förmiddagen. Han har i vittnesmål i tingsrätten målat ut 42-åringen som manipulativ och sagt att hon är en skådespelare som kan bestämma när hon ska gråta och skratta.

Men när kvinnan själv berättade om hennes och pojkvännens förhållande i rätten beskrev hon det på ett annat sätt. Som en överenskommelse, men också som någonting annat.

– Jag skulle gifta sig med honom för att hjälpa honom få uppehållstillstånd så att han sedan skulle kunna ta sin familj till Sverige, berättade hon.

– Jag vet inte varför det blev som det blev, den dan han kom hem till mig. Vi hamnade i sängen första natten och sen dess sov han i min säng.

Sedan sa hon:

– Jag skulle kunna gifta mig med honom idag. En del av mig kommer alltid att älska honom. Han har fått en del av mitt hjärta, det kommer han alltid ha. Han sa ofta att han älskade mina små barn, de kallade honom för pappa.

Åklagare Jessica Wenna: Var du kär i honom?

– Ja, jag var faktiskt kär i honom.

Och trots att han har erkänt sommarstugemordet sa Arbogakvinnan:

– Jag är inte säker på att han har gjort detta mot mina föräldrar.

1 av 4
ARTIKELN HANDLAR OM