Flicktränare avstängd efter oegentligheter - för andra gången

KRIM

Han fick sparken som tränare för ett flicklag i fotboll efter att han haft ”otillbörliga relationer” med flera spelare.

Då startade han ett nytt flicklag, och nu misstänks mannen för nya incidenter – som polisanmälts.

Mannen är förutom flicktränare skribent för tidningen Expressen.

Foto: TT

Mannen, som är i 30-årsåldern, avslöjades för ett år sedan med att ha haft flera ”olämpliga relationer” med spelare i det flicklag med 16-åringar han var tränare för i en svensk klubb.

Enligt uppgift till Aftonbladet var det en förälder som i sin dotters telefon hittade meddelanden från tränaren, och larmade föreningen.

I meddelandet skrev han saker som upplevdes som djupt olämpliga. Bland annat komplimanger, och en beskrivning som endast kan tolkas som att de hade en fysisk relation.

Fick sparken – startade ny klubb

Föreningen agerade och sparkade tränaren. Någon polisanmälan gjordes dock inte, eftersom flickorna var över 15 år.

Inte långt senare startade mannen upp ett nytt flicklag, denna gång för flickor födda 2003 under ett annat föreningsnamn.

Och nu misstänks han för nya oegentligheter, i den nya klubben.

Enligt uppgift till Aftonbladet handlar det också den här gången om att man upptäckt meddelanden från tränaren till minst en av flickorna - som bara är 14 år.

”Delar av konversationen finns sparad och bedöms olämplig. Andra delar av konversationen kan vara brottslig, men finns inte sparad,” står det i ett brev som skickats ut till flicklagets föräldrar.

Polisanmälan gjord

I samråd med fotbollsförbundet har klubben nu gjort en polisanmälan. Tränaren nekar till påståendena om något brottsligt.

Aftonbladet har varit i kontakt med en företrädare för klubben.

– Då ärendet ligger för utredning hos polisen och berör en underårig så varken kan eller får jag (eller någon annan inblandad) lämna några kommentarer i ärendet.

Tränaren är bortkopplad från all verksamhet i klubben.

Förutom fotbollstränare jobbar mannen för tidningen Expressen.

När Aftonbladet i slutet på förra veckan kontaktade Lina Modin, adminstrativ redaktionschef på Expressen, säger hon att uppgifterna om att mannen stängts av från sitt tränarjobb och polisanmälts var nya för dem.

Under onsdagen togs mannens texter bort från Expressen.se och på hans twitterkonto har han tagit bort uppgifterna om att han jobbar för Expressen.

– Frilansaren anlitas inte längre av oss, skriver Lina Modin i ett mejl till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt den utpekade tränaren.

Så har brottsstatistiken förändrats genom åren 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Expressen