Över 700 hörda efter dubbelmord i Mantorp

KRIM

160 personer har toppsats, runt 750 stycken har förhörts.

Det har nu gått över två månader sedan dubbelmordet i Mantorp.

Men polisen har fortfarande inte gripit några misstänkta gärningsmän.

– Genom förhör och liknande så kommer vi vidare i kartläggningen och vi kan också utesluta en del teorier, det är viktigt det med, säger polisens spaningsledare Gunilla Broman.

1 av 4 | Foto: Stefan Jerrvång
Huset där dubbelmordet ska ha skett.

Måndagen den 12 juni larmades polisen till gården utanför Mantorp i Mjölby. Där hittades den 62-åriga kvinnan och hennes 70-årige man mördade. Chefsåklagare Pär Andersson har tidigare sagt att paret bundits med tejp innan de mördades och har kallat dubbelmordet för en avrättning.

Enligt polisen mördades paret dagen innan de hittades.

– Det troliga är att det är på söndagen, säger polisens spaningsledare Gunilla Broman.

I slutet av juni anhölls två män som skäligen misstänkta för mord, men de försattes på fri fot.

– Misstankarna är helt avskrivna där, säger Gunilla Broman.

Förhör över 700 personer

Polisen har i nuläget inga misstänkta gärningsmän. I jakten på det har man bland annat topsat över ett hundratal personer. Enligt Gunilla Broman har man nu topsat ungefär 160 personer.

– Det är en del i utredningsarbetet. Annars fortgår vi med förhör och andra tekniska genomgångar och undersökningar. Vi bearbetar också tips som kommer in i utredningen. Det är traditionellt utredningsarbete tillsammans med åtgärden att man topsar människor, säger hon.

Man har också hållit närmare 750 förhör under de dryga två månader som gått sedan dubbelmordet.

– Det kan låta mycket men när det är ett spaningsmord av den här karaktären så är det många människor som blir förhörda. Många kan också ha blivit förhörda flera gånger av olika anledningar och att man behöver komplettera. Det kan vara en liten detalj som vi behöver prata om som kan vara viktig för oss, säger Broman.

”Olika teorier”

Under utredningen har polisens nationella gärningsmannaprofilgrupp kopplats in och utredningsgruppen har förstärkts med personal från Jönköping. De tekniska undersökningarna pågår också fortfarande.

En av polisens teorier är att det kan ha rört sig om ett rånmord.

– Vi tittar öppet på vad det kan ha varit och det gör vi fortfarande. I och med att vi inte har någon gärningsman eller gärningsmän så måste vi göra det, så att vi inte missar någonting, säger Broman och tillägger:

– Vi måste tänka i olika teorier och tillvägagångssätt.

Polisen vädjar också till de i allmänheten som kan ha upplysningar om morden.

– Om människor känner till vilka gärningsmännen är, eller vet saker om morden så är det aldrig försent att vända sig till oss, säger Gunilla Broman.

ARTIKELN HANDLAR OM