Hon avslöjade bankomatbluffen

Uppdaterad 2017-03-03 | Publicerad 2016-12-12

När Daisy Bakshi skulle ta ut pengar upptäckte hon att någon tejpat igen luckan för att komma över pengar.

Nu vill hon uppmana andra att hålla extra uppsikt.

Daisy Bakshi stod vid bankomaten och skulle ta ut pengar i Väsby centrum i förra veckan. Då höll hon på att bli lurad.
Hon skulle ta ut 200 kronor, men pengarna fastnade.

– Jag skakade luckan men det kom inga pengar. Då märkte jag att handen halkade över tejp. Det stod inget om att den var trasig så jag tog bort tejpen, och så kom mina 200 kronor och 3 000 kronor från den äldre damen som stod innan mig, och våra minneslappar, säger Daisy Bakshi.

Hon skyndade sig in i centrum efter den äldre kvinnan för att ge henne pengarna.

– När jag hann i kapp henne var hon på väg till en annan bankomat. Hon förstod inte varför jag hade hennes pengar, säger Daisy Bakshi.

När Daisy Bakshi satte sig på bussen hem skrev hon direkt ett inlägg i en lokal Facebookgrupp för att varna andra. Hon kontaktade också banken och polisen.

Enligt polisen var de här anordningarna vanligare förr, men de förekommer fortfarande.

– Även om de är svåra att upptäcka finns det saker att tänka på, säger Björn Seeth på polisens nationella bedrägericenter.

– Titta på bankomaten, på kortinsticken och på pengauttagningen. Om det ser konstigt ut så rucka lite på delarna, och framförallt skydda din kod när du slår in den, säger han.

Daisy Bakshi berättar att hon nu för tiden kontrollerar bankomaterna när hon går förbi dem i centrum, och att hon är glad att hon hann i kapp den äldre kvinnan som tagit ut pengar innan henne.

– Jag kan fortfarande inte fatta hur folk kan gå så här långt, och jag tycker synd om pensionärerna som blir utsatta, säger hon.

Följ ämnen i artikeln