En gripen misstänkt för mordet i Akalla

KRIM

Uppgifter: Greps av en slump vid trafikkontroll

1 av 2

Polisen jagade den misstänkte mördaren i flera veckor.

I går greps en efterlyst 32-årig man misstänkt för dådet.

– Han är anhållen misstänkt för mord, säger Lars Byström på polisen.

Det var den 18 juli som en man i 35-årsåldern skadades allvarligt i ett campingläger i Akalla i västra Stockholm. Han avled senare av sina skador.

I flera veckor har polisen letat efter mannen som greps i går, men han har varit spårlöst försvunnen. Han har varit anhållen i sin utevaro och efterlyst.

– Han greps och anhölls i går misstänkt för mord, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Uppgifter: Greps av en slump

Enligt uppgifter till Aftonbladet upptäcktes den misstänkte mannen på Ekerö av polisen av en slump i samband med en fordonskontroll.

Han greps 20.10 på måndagskvällen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha huggits med en kniv i bröstet och hjärtat. Ett vittne uppger att han fick ett femtontal knivhugg och därefter blev slagen i huvudet med en rörtång.

– Han var helt iskall, säger vittnet.

Dessutom ska gärningsmannen ha ropat om krypterade filer. Enligt uppgifter till Aftonbladet det ha anknytning till en tidigare händelse.

Den mördade mannen var nyinflyttad på campingen, där ett tiotal personer bodde i tält och husvagnar när mordet skedde.

Den misstänkte mördaren är bland annat tidigare dömd för olaga körning, narkotikabrott, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen och olaga hot.

Chefsåklagaren Per Nicholas kan i nuläget inte säga så mycket om vad som har hänt.

– Vi befinner oss i ett tidigt utredningsskede, utredningen har pågått sen brottet begicks och vi har hört ett antal personer, men förundersökningssekretess gäller och jag kan inte kommentera något närmare, nu fortsätter mordutredningsarbetet, säger han.

Försvaret: Inga kommentarer

Misstänkte mördarens försvarare Charlie Tvärenvigg vill inte berätta hur hans klient ställer sig till de anklagelser som riktas mot honom.

– Jag har inga kommentarer alls, säger han.

Några dagar efter mordet greps en 38-årig man misstänkt för inblandning i mordet. Till en början misstänktes han för medhjälp till mord, men rubriceringen är numera medhjälp till grov misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott