Arbogakvinnan: Pappa och jag var lika

1 av 6

avJohanna Bäckström Lerneby

KRIM

Barnen ska ha stulit över 100 000 kronor av henne och hon gav bort närmare 300 000 kronor till sin numera döda ex-make.

Men pappan gav henne återkommande pengar.

– Pappa och jag var lika. Lika generösa, sa Arbogakvinnan när hon vittnade i Västmanlands tingsrätt idag.

När det var dags för Arbogakvinnan att vittna siktade åklagaren in sig på hennes ekonomi de senaste åren. Punkt för punkt gick han igenom olika transaktioner på hennes konton och vad hon har använt pengarna till.

Kvinnan berättade om fastighetsaffärer, om foodtrucks som hon köpt. Hon berättade om hur hennes pappa gett henne en miljon kronor och hur hon och hennes pappa brukade åka och handla på fredagar.

Inte hittat konton

Åklagarna visade att hon gör av med långt mer pengar än hon får in.

Kvinnan har svårt att redaogöra för alla utgifter, men hon berättade att hon fört över mellan 200 000-300 000 kronor till ex-maken.

Men några sådan konton har polisutredningen inte hittat.

I rätten sa kvinnan också att flera personer använder hennes konto. Hon sa att barn har stulit sammanlagt över 100 000 kronor av henne.

– De har bland annat tagit sms-lån i mitt namn. Jag är inte en person som tar sms-lån, sa kvinnan.

Hon berättar också hur hon hade tänkt ge sig in i call girl-branschen för att försörja sina barn.

– Jag hade faktiskt tänkt ge mig in i den branschen för att försörja mina barn, men det blev inte så.

”Pappa gav mig pengar”

Hon namnger en man som tagit bilder på henne och lagt ut på internet, men en släkting såg detta. Hennes pappa ska då ha börjat hjälpa henne, han tyckte inte att hon skulle fara illa.

– Jag och min pappa var lika, med min mamma och min syster var lika varandra. Det har alltid varit jag och min pappa. Vi har haft samma intressen sedan jag var liten, berättade hon i domstolen.

– Jag jag har varit ensamstående med tre tonårsbarn, jag hade en lön från socialtjänsten, klarade mig inte på det. Pendlade två timmar varje dag. Min pappa gav mig pengar, berättade hon.

Nu är hennes pappa mördad, och hon misstänks för mordet. Imorgon är det uppehåll i rättegången. På torsdag fortsätter förhören med kvinnan.

LIVE-RAPPORTERING direkt från rättegången

ARTIKELN HANDLAR OM