Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Stöldliga stal för närmare 100 000 kronor – fastnade på film

Av: 

Carl Rehnström

KRIM

Stöldligan gör på exakt likadant varje gång de går in i en Netonnet-butik.

– Två av dem lägger varor i väskor och den tredje har ett misstänkt beteende. Sen lämnar de butiken utan att betala, säger Linda Karlberg vid Linköpingspolisen.

Nu har ligan fastnat på övervakningskamera. Känner du igen männen?

Butiker i fem olika städer har drabbats av stölder mellan april och september. Polisen misstänker att det är samma gärningsmän som begått brotten. Nu släpper polisen övervakningsfilmer och bilder på de misstänkta männen.

– Man har inte fått fram någon identifikation på personerna men vi hoppas att med hjälp av allmänheten kunna få in tips som leder till att männen identifieras och kan gripas, säger Linda Karlberg.

Stal för över 50 000 kronor

Den första stölden skedde i Västerås den 28 april och därefter slog männen till igen den 6 juni i Uppsala. Nästa tillfälle dröjde till september månad, men männen intensifierade då sin brottsliga verksamhet. Under perioden 11 till och med 15 september stal man från butikskedjan i Växjö, Linköping och Östersund och vid varje tillfälle stal de hemelektronik för tusentals kronor.

– Den 14 september stal gärningsmännen hårddiskar och RAM-minnen för ett totalvärde av cirka 50 000 kronor, uppger Linda Karlberg.

Totalt har männen stulit varor för närmare 100 000 kronor.

Känner du igen personen på bilderna eller vet något om händelserna? Kontakta Efterlyst 08–702 00 90 eller efterlyst@tv3.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Netonnet

Efterlysning