Sommarstugemorden i Arboga

Johanna Möller friar till Mohammad Rajabi i nytt brev

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Johanna Möller och Mohammad Rajabis kärleksrelation tog slut under tiden i häktet och Rajabi har pekat ut ex-flickvännen som hjärnan bakom mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma.

Men Arbogakvinnan har inte velat släppa taget – och Aftonbladet kan nu berätta hur hon i ett brev friat till den yngre ex-pojkvännen.

– Han svarade att hon ska sluta tänka på honom och tänka på sina egna barn istället, säger Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten.

Nästa vecka faller hovrättsdomen mot Johanna Möller, 43, och Mohammad Rajabi, 22. Tingsrätten dömde Möller till livstids fängelse för mordet på hennes exmake Aki Paasila, mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma. Själv fortsätter Johanna Möller, som i media kallats för Arbogakvinnan, att neka.

Mohammad Rajabi var tidigare tillsammans med Johanna Möller. Han har erkänt att han mördade Möllers pappa och försökte döda mamman, men sagt att det var ex-flickvännen som planerade och förmådde honom att genomföra gärningarna.

Rajabi och Möller träffades på boendet för ensamkommande som Johanna Möller drev. Men snart föreslog hon för Rajabi att han skulle flytta hem till henne i stället. Redan första kvällen inledde de en sexuell relation, enligt vad Möller berättat.

Dessutom hade de pratat om att gifta sig.

Johanna Möller vill gifta sig

Rajabi har i efterhand gjort klart att han aldrig älskade den över 20 år äldre kvinnan och att han ofta funderade på att lämna henne. Under tiden i häktet meddelade han via sin försvarsadvokat att relationen var avslutad.

Men Johanna Möller har inte gett upp hoppet. Trots att ex-pojkvännen uttryckt sitt hat mot henne, och trots att han pekat ut henne som hjärnan bakom attacken mot hennes föräldrar, har hon kontaktat honom inifrån häktet.

I ett brev till ex-pojkvännen har hon sagt att hon fortfarande vill gifta sig med honom.

– Det står att hon tänker på honom och att hon fortfarande tycker att de kan gifta sig, och att hon då kan hjälpa honom att få hans familj till Sverige, säger Rajabis försvarare Lars Jähresten.

Möller vill göra dokumentär – med Rajabi

Dessutom kommer Johanna Möller med en förfrågan till ex-pojkvännen, enligt försvarsadvokaten.

– Hon vill göra en dokumentärfilm och vill ha med honom i filmen.

Mohammad Rajabi däremot har enligt försvararen inte något intresse av vare sig samarbete eller äktenskap med ex-flickvännen.

– Han blev förvånad att hon överhuvudtaget skriver till honom. Han svarade att hon ska sluta tänka på honom och tänka på sina egna barn istället, säger Jähresten.

Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse i tingsrätten. Den som är under 21 år vid tidpunkten för gärningen kan inte dömas till livstid i Sverige utan 14 år är då det strängaste straffet. Tingsrätten dömde också Mohammad Rajabi till utvisning.

Aftonbladet har sökt Johanna Möllers försvarsadvokat Amanda Hikes.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Johanna Möller frias för tidigare makens död – döms ändå till livstid

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarstugemorden i Arboga

Arboga

Mohammad Rajabi

Johanna Möller

Brott

Sverige