Hells Angels

Misstänktes ha kvävt Hells Angels-medlem till döds – båda männen frias

  • Eric Tagesson
  • Johanna Rapp
KRIM

De två Hells Angels-männen misstänktes ha mördat en HA-medlem med en kofot – och sedan levande virat in honom i en presenning och dragit ett buntband runt hans hals.

Men rätten tror inte på åklagarens beskrivning – och friar nu de två männen från mordmisstankarna.

Det var i slutet på november förra året som flera vittnen vid halvsjutiden på kvällen hörde en man skrika, och sedan såg hur en ”till synes medvetslös man” släpades in i en skogsdunge utanför Hells Angels klubbhus i Karlstad.

En bil stod bredvid mannen med bagageluckan öppen och polisen misstänker att gärningsmännen egentligen planerat att frakta bort kroppen när de avbröts – tack vare vittnena som larmade polisen.

Offret var liksom en av de dömda medlem i Hells Angels, den tredje mannen var ”prospect” alltså provmedlem, i det kriminella mc-gänget.

Efter en veckas utredning kunde två män gripas, en dansk och en norsk medborgare. Båda två kunde knytas till brottsplatsen.

I offrets bil, som stod parkerad invid den döda kroppen, fann polisen bland annat ett etui med den danske mannens kör- och betalkort, och i baksätet den norske mannens kängor.

De båda åtalade har hela tiden nekat till inblandning i mordet.

Vän med dömd mördare

Det 48-årige dödsoffret var även vän med den nu dömde mördaren Edis Sijamhodzic, som dömdes till livstids fängelse av Uddevalla tingsrätt för att ha mördat en bekant och sedan bränt hans kropp. 48-åringen och Edis Sijamhodzic avtjänade straff samtidigt på anstalten i Umeå. När polisen förhör Edis berättar han att han och 48-åringen kom bra överens och att de efteråt festat tillsammans.

Nu väljer Värmlands tingsrätt att fria både männen för mord.

Rätten skriver att det visserligen är bevisat att de två åtalade befunnit sig på brottsplatsen.

”Men det finns iakttagelser som gör att det inte kan uteslutas att även i vart fall någon annan varit där”, skriver rätten.

Det finns dock, menar rätten, en rad omständigheter som pekar mot de två männen.

”Allt detta sammantaget är mycket besvärande för de båda tilltalade och talar med styrka för att de har varit inblandade i händelsen på något sätt. Men tingsrätten finner att utredningen inte är sådan att man med den grad av säkerhet som krävs för fälla någon för ett så allvarligt brott som att de båda tillsammans, eller var för sig, skulle ha berövat N.N livet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skapa en stämningsfull adventstid - skicka en blommande hälsning till någon här.

Interflora

Publisert:
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hells Angels

Våldsbrott

Karlstad