Anhöriga kräver högre skadestånd av Johanna Möller

avJohanna Rapp

Arbogakvinnan Johanna Möller.

Johanna Möller dömdes för mordet på maken Aki Paasila.

Nu kräver hans anhöriga ett högre skadestånd - och vill ha 100 000 kronor var av Arbogakvinnan Johanna Möller.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi dömdes i Västmanlands tingsrätt för mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma.

Dessutom dömdes Johanna Möller för mordet på Aki Paasila. När han hittades i sjön Hjälmaren vid hennes föräldrars sommarstuga i augusti 2015 så avskrevs fallet först som en drunkningsolycka.

Överklagar domen

Tingsrätten dömde Johanna Möller att betala 75 000 kronor till Aki Paasilas anhöriga. Nu har åtta av hans anhöriga överklagat domen - och kräver nu 100 000 kronor var.

”(De anhöriga) yrkar att hovrätten, med ändring av tingsrättens dom, tillerkänner var och en av dem ersättning för psykiskt lidande med 100 000 kronor”, står det i överklagandet.

Enligt överklagandet så är 100 000 kronor för psykiskt lidande för var och en av målsägandena ett skäligt belopp. De anhörigas målsägandebiträde Brage Åman menar att tingsrätten felaktigt kommit fram till att Aki Paasilas syskon inte ska ha någon ersättning alls för psykiskt lidande, något de hävdar är fel:

”(Syskonen) har haft en så nära relation till brodern Aki Paasila att det förelegat sådana speciella förhållanden att de, trots att de i vuxen ålder inte haft en etablerad hushållsgemenskap med Aki Paasila, skall tillerkännas ersättning för psykiskt lidande med skäliga 100 000 kronor vardera”, står det i överklagandet.

Hävdar att hon är oskyldig

Också Johanna Möller har överklagat domen och hävdar att hon är oskyldig till mordet på hennes pappa och inte heller har någonting med Aki Paasilas död att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM