Nya vittnen har hört av sig i Kevin-mordet

Flera personer som säger att de har saker att berätta om mordet på Kevin, 4, har hört av sig till åklagaren med ansvar för den nya utredningen.

– Olika personer har hört av sig om olika saker, bekräftar chefsåklagare Niclas Wargren.

Exakt vad som kommit fram vill han inte berätta, men bekräftar att det kommit in nya uppgifter.

– Men jag kommenterar inte det mer. Det råder förundersökningssekretess, säger han till Aftonbladet.

På onsdagskvällen sände SVT:s Dokument Inifrån den tredje och sista delen av serien ”Fallet Kevin”.

Förundersökningen återupptogs den 8 maj och chefsåklagare Niclas Wargren har beslutat att inleda två utredningar enligt lagen om unga lagöverträdare (Lul) – en utredning för Christian och en för Robin. Anledningen till att det blir en så kallad lul-utredning är att båda bröderna var under 15 år vid tiden för brottet.

– Detta regelverk är det enda där utredning av personer under 15 år som är inblandade i brott kan utredas, säger Niclas Wargren.

Sätter samman utredningsgrupp

En utredningsgrupp med fyra personer håller som bäst på sättas ihop.

– Bra personer är inte lediga direkt, men jag hoppas det blir klart vilka det blir i eftermiddag, säger han till Aftonbladet.

Utredningspoliserna plockas från polisområde Örebro och polisområde Falun. Anledningen är att man vill undvika jäv. En del av poliserna som jobbade med Kevin-utredningen 1998 jobbar fortfarande kvar.

”Vana överpröva polisbeslut”

Niclas Wargren känner också själv poliserna som var med 1998 och vars utredning han nu har återupptagit.

Är det inte problem med jäv i ditt fall?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är en annan myndighet och vi åklagare är vana vid den situationen, att överpröva polisers beslut hela tiden. Så det är inget konstigt i sig, även om det normalt inte är så här uppmärksammade fall, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE