Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Polisen släpper film på misstänkte Rolex-rånaren

Av: 

Carl Rehnström

KRIM

De senaste månaderna har minst åtta personer blivit rånade på sina dyrbara märkesklockor i centrala Stockholm.

– Rånaren har väntat på sina offer och hotat dem med skjutvapen, säger Julia Larsson, kommunpolis i Stockholm.

Nu släpper polisen en övervakningsfilm på den misstänkte rånaren.

Stadsdelarna Östermalm och Kungsholmen i Stockholm har de senaste månaderna drabbats av en serie grova personrån. Polisen misstänker att en ensam gärningsman ligger bakom rånvågen, där offren blivit av med sina klockor av det exklusiva märket Rolex.

Nu väljer polisen att släppa en film på den misstänkte personen.

– Vi har ju en förhoppning om att kunna lösa det här relativt snart men vi behöver allmänhetens hjälp. Om man har gjort iakttagelser eller har tips kring det här, hör av er till polisen, säger kommunpolis Julia Larsson.

Exklusiva armbandsur

Det första rånet inträffade den 24 juli i närheten av Stadion på Östermalm, sedan har rånen fortsatt under hösten. Samtliga händelser har följt samma mönster och har skett inom några hundra meters radie runt Karlaplan.

Gärningsmannen har riktat in sig mot både män och kvinnor i olika åldrar men den tydligaste kopplingen mellan brottsoffren är att samtliga ägt exklusiva armbandsur av märket Rolex.

Hotat med skjutvapen

– Vid samtliga brottstillfällen har brottsoffren varit i närområdet där de bor. När de gått in i sitt trapphus har gärningsmannen följt efter in i trapphuset och tilltvingat sig klockor och i vissa fall smycken under hot med ett skjutvapen, säger Julia Larsson.

Torsdagen den 25 oktober verkar samma gärningsman ha slagit till igen men då i stadsdelen Kungsholmen. Rånarens utseende och tillvägagångssätt påminner starkt om de tidigare rånen.

Rånarens signalement

– Mannen är någonstans mellan 30 och 40 år och cirka 180 centimeter lång. Han har varit mörkt klädd och haft en axelremsväska, säger Julia Larsson.

På filmen ser man rånaren gå förbi ett trapphus i vilket det sitter en kamera monterad. Strax efteråt ser man den misstänkte gärningsmannen komma springande åt andra hållet.

 
Känner du igen personen på filmen eller vet något om händelserna? Kontakta Efterlyst 08–702 00 90 eller efterlyst@tv3.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Rolexliga härjar på Östermalm – står och väntar i trapphus

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Östermalm

Kungsholmen

Rolex

Stockholm

Brott