Polisen: Vet du var bedragaren finns?

avSara Cosar

KRIM

Misstänks ha lurat till sig miljonbelopp

Polisen misstänker att Ragnar Demetri är inblandad i en härva där privatpersoner som säljer husbilar och andra fordon har lurats på miljonbelopp. Nu vill de veta var han befinner sig.

– Det är viktigt att han inte fortsätter med sin brottslighet så att andra drabbas, säger polisen.

Polisen i Jönköping efterlyser 43-åriga Ragnar Demitri som misstänks vara inblandad i en bedrägerihärva i södra Sverige. Mannen är anhållen i sin utevaro och misstänks för en stor mängd grova så kallade förmedlingsbedrägerier.

– Han misstänks för en uppsjö av bedrägerier där han tar på sig att sälja din bil mot en summa pengar. Det är bara det att han försvinner med fordonet och dina pengar, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter

Försvinner med summan

Enligt polisen kontaktar bedragarna privatpersoner som säljer bilar, husbilar och husvagnar.De erbjuder sig att sälja vidare fordonet för en liten summa och tar sedan med sig fordonet. En tid senare kontaktar bedragaren säljaren och meddelar att de har hittat en köpare och att den ursprungliga ägaren behöver skicka registreringebeviset för att göra ett ägarbyte. Sedan försvinner bedragaren med både fordonet och summan för förmedlingen.

Polisen i Jönköping utreder ett 20-tal fall i härvan och Ragnar Demitri misstänks vara inblandad i minst hälften av fallen.

– Vi vill ha in tips som gör gällande var han bor eller andra uppgifter som gör att vi kan hitta honom, säger Jan Olsson.

Vet du var mannen befinner sig? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott