Sonen häktad efter dubbelmordet på föräldrarna

1 av 7
KRIM

Sonen anklagas för att ha mördat sina föräldrar.

Nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet.

– Den misstänkte förnekar mord och utredningsläget ser gott ut, säger kammaråklagare Ann-Marie Green.

Den 38-årige mannen misstänks i onsdags kväll ha gått hem till sina föräldrars radhus i Sollentuna och där knivskurit dem båda till döds.

Mamman ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha mördats inne i huset. Pappan hittades utanför bostaden av chockade privatpersoner.

Nu har sonen häktats på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet.

– Bevisläget ser gott ut, men jag vill inte gå in på detaljer eftersom det är så pass tidigt i utredningen, säger kammaråklagare Ann-Marie Green.

Finns vittnen

Kammaråklagaren vill inte redogöra för vilken bevisning som finns mot mannen, men hon bekräftar att det finns vittnen till händelsen.

– Det finns personer som har gjort iakttagelser, men jag vill inte säga vem eller vilka, säger hon.

Däremot nekar den misstänkte 38-åringen i nuläget till brott, enligt advokaten Rickard Johansson.

– Han mår inte så bra hela den här situationen, givetvis är det tufft att sitta häktad, säger advokaten till Aftonbladet efter häktningsförhandlingarna.

Försökt få hjälp

De båda föräldrarna, som är i 75-årsåldern, ska länge ha försökt få hjälp för sin son som de blev allt räddare för.

– Det enda de ville var att han skulle få hjälp genom psykiatrin men det är svårt när någon är vuxen och själv inte vill bli hjälpt. Det här var två underbara föräldrar som verkligen har ställt upp på sin son, så uppfattade jag dem. Det är fruktansvärt tragiskt, säger advokat Lisa von Trier som var målsägarbiträde åt mamman när sonen ställdes inför rätta för misshandel av henne i mars i år.

38-åringen hade kontaktförbud mot sin mamma, ett kontaktförbud han redan överträtt flera gånger. Han ska enligt den tidigare utredningen ha blivit allt mer paranoid och börjat anklaga mamman för att förgifta honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sollentuna

Brott