Ströp fyrabarnsmamman – får 15 års fängelse

KRIM

36-åringen greps i danska Odense tre veckor efter att hans 46-åriga hustru hittats mördad i lägenheten.

Nu döms han till fängelse i 15 år samt utvisning.

Fyrabarnsmamman hittades död i sin lägenhet i Arlöv den 1 juni i år, efter att inte ha dykt upp på jobbet. Hennes chef och en anhörig blev oroliga och åkte till kvinnans hem. När de kom till lägenheten låg hon död i vardagsrummet.

Samma kväll riktade polisen misstankarna mot kvinnans då 35-årige make. Polisen lyckades inte förhöra honom då han var spårlöst försvunnen, så han häktades i sin frånvaro och efterlystes i hela världen.

Mannen greps tre veckor efter mordet i danska Odense och överlämnades till Sverige.

Nu har han dömts för mordet till fängelse i 15 år och utvisning.
Enligt domen från Malmö tingsrätt ska mannen ha strypt kvinnan.

Tvingades gifta sig

Aftonbladet har tidigare berättat att 36-åringen gifte sig med fyrabarnsmamman bara några veckor innan han dödade henne. En anhörig till mordoffret har berättat för Aftonbladet att 35-åringen under lång tid pressat kvinnan att gifta sig med honom, trots att hon inte ville det.

Till släktingen sa kvinnan kort efter giftermålet att hon tänkte skilja sig, och att hon redan hade beställt skilsmässopapper. Dessa hittades även bland den dödade kvinnans tillhörigheter.

36-åringen ska även betala ett skadestånd på drygt 430 000 kronor sammanlagt till kvinnans fyra barn, hennes mamma och dödsboet, enligt TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arlöv