Brott

Spärrade in och gruppvåldtog kvinna under vapenhot

Av: 

Eric Tagesson

KRIM

Den unga kvinnan kidnappades under vapenhot.

Hon hölls sedan inlåst i en källare, och gruppvåldtogs flera gånger under ett mardrömsdygn.

Två bröder, 16 och 25 år gamla, greps och åtalades för brottet - och för flera andra våldtäkter.

Nu har de dömts till 3 år och tre månader respektive sju års fängelse, samt utvisning.

Det var i slutet på april i år som polisen slog mot en adress i Malmö, och grep de två männen, som enligt deras handlingar är 16 och 25 år gamla. Den äldre av dem drog vapen mot polisen vid gripandet.

Enligt åtalet tvingade männen ned kvinnan i en källare genom att hålla ett pistolliknande föremål mot henne. I källaren ska de sedan ha tvingat henne att klä av sig och sprutat kallt vatten på henne.

Gruppvåldtogs

Hon ska ha blivit misshandlad med flera slag mot kroppen och huvudet. Dessutom har en av gärningsmännen hotat henne till livet genom att ha hållit en kniv mot henne. 

I källaren blir kvinnan brutalt våldtagen upprepade gånger. Båda de misstänkta ska ha deltagit vid våldtäkterna. Dessutom har flera andra män, so inte identifierats, deltagit vid övergreppen.

De misstänkta har, enligt åtalet, begärt att en lösensumma på 20 000 kronor ska betalas av en bekant till kvinnan.

Morgonen därpå förde de enligt åtalet upp kvinnan till en lägenhet där de åter förgrep sig på henne, innan hon fördes ner i källaren igen.

Den 16-årige brodern nekar till brott.

– Han förnekar brott. Han har haft ett frivilligt samlag med målsägande och har inte varit involverad i någon kidnappning, utpressning eller annat brott, sa Staffan Lundgren, 16-åringens advokat i samband med åtalet.

Flera andra våldtäkter

16-åringen åtalades också för en annan grov våldtäkt efter att han enligt åklagaren några veckor tidigare tillsammans med en kumpan tagit sig in i en sovande kvinnans lägenhet och våldtagit henne upprepade gånger.

Också 25-åringen åtalas för ytterligare en våldtäkt. Den 8 april lurade han enligt åtalet in en kvinna i sin bil och körde i väg. På en parkeringsplats misshandlade och våldtog han sedan henne under flera timmar innan kvinnan lyckades fly.

I dag dömdes 16-åringen till fängelse i tre år och tre månader för två fall av grov våldtäkt, människorov, försök till utpressning, stöld, olovligt brukande och olovlig körning.

25-åringen dömdes till sju års fängelse för våldtäkt, grov våldtäkt, två fall av människorov och hot mot tjänsteman.

Tingsrätten menar att straffvärdet för båda bröderna är 8 års fängelse, men de får så kallad åldersrabatt och rabatt för att de också utvisas.

Tingsrätten anser att den yngre brodern är äldre än han påstår, och dömer honom som att han vore 18 år.

Ytterligare en person, en 23-åring, döms för grov våldtäkt till fängelse i 4,5 år, för händelsen när han och den yngre mannen tog sig in hos en sovande kvinna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - flera olika modeller hos MEDS.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott