Brott

Man i 20-årsåldern begärs häktad för skott mot polismans bostad

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Natten mot lördag avlossades flera skott mot polismannens hus.

En man i 20-årsåldern begärs nu häktad misstänkt för mordförsök.

Enligt en tidigare dom har han sagt att han struntar i om han får sitta i fängelse för brott han begått.

03.20 på fredagskvällen kom larmen om att en villa i Västerås beskjutits. I huset bodde en polis och dennes familj. Enligt Aftonbladets uppgifter avlossades skotten med automatvapen och de ska ha gått rakt genom huset.

Familjen klarade sig fysiskt, men uppgavs vara chockade och flyttades till en säker plats. Med anledning av attentatet gick polisen upp i stabsläge och under helgen meddelade polisen att man utgick från att attacken var riktad mot polisen som bor på den aktuella adressen.

Anhölls för skott

På lördagskvällen anhölls en man i 20-årsåldern som skäligen misstänkt för försök till mord.

Nu begärs han häktad som skäligen misstänkt för mord. Det är alltså den lägre misstankegraden. Hur bevisläget mot mannen ser ut vill åklagare Birgitta Fernlund inte säga någonting om.

– Nej, jag vill inte kommentera någonting i detta skede, säger hon.

Åklagaren har också begärt att hon ska få meddela mannen restriktioner.

Hotade med slakt

Mannen i 20-årsåldern har dömts nio gånger, för bland annat misshandel, narkotikabrott och olovlig körning. Senast förra året dömdes han för olaga hot och övergrepp i rättssak mot en nära anhörig till fängelse i tre månader. Han dömdes då också för bland annat narkotikabrott och olovlig körning.

Då sa han bland annat att han skulle slakta sin anhörige och inte brydde sig ifall han skulle få sitta i fängelse i åtta år, enligt domen.

Enligt ett yttrande från frivården så har mannen levt under en oordnad situation, både gällande boende, missbruk och sysselsättning. Han ska ha rökt hasch i perioder sedan 15-årsåldern och tidigare har han också varit omhändertagen enligt LVU.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

En anhållen för skottlossning mot polisvilla

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Västerås

Familj