Polisens mysterium: Var finns Samer, 40?

avEvalisa Wallin

Samer Ayoub, 40, har inte setts sedan 1 maj i år. Han försvann då från sin butik i Älvsered. Tre män har suttit häktade misstänkta för människorov men släppts.

Missing People fortsätter leta efter Samer - men polisen tror inte att han kommer hittas levande.

– Vi tror ju inte att han är i livet helt enkelt, säger polisen Lars-Gunnar Perlinger.

1 av 3

Samer Ayoub lämnade hemmet i Svenljunga för att åka till jobbet vid halv åtta på morgonen den 1 maj i år. Enligt polisen finns det personer som sett honom i butiken han äger, Handlarn i Älvsered, under tidig eftermiddag den 1 maj.

Men Samer kom aldrig hem efter jobbet och dagen efter, den 2 maj, anmälde hans familj honom som försvunnen. Organisationen Missing People har genomfört flera sök efter 40-åringen men utan resultat.

– Vi har haft sökningar i området kring Älvsered och vi kommer förmodligen fortsätta med det också, säger polisen Lars-Gunnar Perlinger.

Frivilligt försvinnande uteslutet enligt polisen

Försvinnandet har uppmärksammats av andra medier och i juni häktades tre män misstänkta för människorov. Även en kvinna är misstänkt i utredningen men har inte begärts häktad.

De tre männen har alla kopplingar till butiken Handlarn i Älvsered, och åtminstone en av dem har gjort praktik där under 2017. De misstänkta ska ha uppgett att Samer Ayoub försvunnit frivilligt. Men det tror inte polisen.

– Det är helt uteslutet att han försvunnit frivilligt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

I början av november var Perlinger i Nederländerna för att hålla förhör med anhöriga till Ayoub. Även de ställer sig undrande till att han ska ha försvunnit frivilligt.

De misstänkta på fri fot

De tre män som misstänks för människorov är nu på fri fot. Den yngste av dem släpptes ur häkte i slutet av augusti, de andra två i slutet av oktober. Men misstankarna kvarstår. Männen har reseförbud och måste anmäla sig hos polisen två gånger i veckan.

Det har förekommit spekulationer om att en konflikt gällande butiken skulle ha något att göra med Samer Ayoubs försvinnande.

– Men vi har ett annat motiv som vi känner är betydligt starkare men det kan jag inte kommentera för det är känsligt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Hoppas på tips om Samer

Polisen jobbar vidare med utredningen och hoppas att fler tips ska komma in gällande iakttagelser av Samer Ayoub den 1 maj i år. Han ska ha setts i butiken tidigt på eftermiddagen men var han sedan tagit vägen är oklart.

Hans mobil stängs av under eftermiddagen och har inte återfunnits. Samer Ayoubs bil hittades av Missing people den 7 maj på en parkering i Ullared. Hur den kom dit och hur länge den stått där har polisutredningen ännu inte lyckats ge något svar på.

Missing People har sökt efter honom, senast i mitten av november, och fler sökinsatser ska vara inplanerade. Men hittills utan resultat.

Om du har gjort iakttagelser av Samer Ayoub den 1 maj eller sett hans bil 1–7 maj - kontakta polisen genom att ringa 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM