Johanna Möller överklagar livstidsdomen

avEvalisa Wallin

Johanna Möller, 42, kommer att överklaga domen om bland annat mord och mordförsök mot föräldrarna och anstiftan av mord mot hennes tidigare make.

– Jag har lämnat in ett överklagande i dag och det omfattar samtliga punkter i domen, säger hennes advokat Amanda Hikes till Aftonbladet.

Arbogakvinnan Johanna Möller.

Det handlar om de så kallade sommarstugemorden där Johanna Möller och Mohammad Rajabi dömts för mordet på Möllers pappa och mordförsöket mot mamman. För Möller blev straffet livstids fängelse i tingsrätten och för Rajabi 14 års fängelse och utvisning.

Johanna Möller dömdes även för anstiftan av mord på sin tidigare make, stämpling till mord, stämpling till grov misshandel, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning, och hot mot tjänsteman.

Överklagande inlämnat i dag

Domen i Västmanlands tingsrätt meddelades den 21 augusti och överklagandetiden går ut först nästa vecka. Men idag, fredag 8 september, lämnade Johanna Möllers advokat Amanda Hikes in överklagandet.

– Hon anser att hon är felaktigt dömd och önskar en ny prövning i hovrätten, säger Hikes till Aftonbladet.

– Det saknas bevisning och tingsrätten har missförstått flera väsentliga delar av det som vittnen uppgett, man har lagt för stor vikt vid den medåtalades uppgifter.

ARTIKELN HANDLAR OM