Polisen efterlyser: vem är okände mannen?

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan i slutet av oktober 2018.

Men nu hoppas polisen att ett tidigare okänt vittne kan bidra till att lösa mysteriet.

Nu efterlyser polisen en man som fångats på en övervakningskamera förmiddagen då miljardärsfrun försvann.

Det har gått över 20 månader sedan Anne-Elisabeth Hagen försvann från sitt hem i norska Lørenskog.

Från början misstänkte polisen att den norska miljardärsfrun kidnappats men allt efter att tiden gick började polisen istället att misstänka att försvinnandet hade en annan orsak – och att det var hennes make, Tom Hagen, som mördat henne.

Den 28 april i år greps han misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord och fastän han släpptes på fri fot en vecka senare kvarstår misstankarna mot honom.

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan i slutet av oktober 2018.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan i slutet av oktober 2018.

Nu hoppas polisen att en man som fångats på en övervakningskamera vid Lørenskog samma förmiddag som Anne-Elisabeth Hagen försvann ska kunna hjälpa utredningen framåt.

Polisen har nu publicerat videon på sin hemsida och de önskar komma i kontakt med mannen.

– Polisen har hittills misslyckats med att identifiera mannen på videon. Vi ber därför att mannen själv, eller de som tror sig veta vem mannen är, att kontakta polisen, säger förundersökningsledaren Haris Hrenovica i pressmeddelandet.

”Status som vittne”

Då mannen fastnat på flera övervakningskameror har polisen till stor del kunnat rekonstruera hur han gått förmiddagen den 31 oktober 2018. Han ska bland annat ha rört sig från Lørenskogs ishall till området Langvannet, en sjö i Lørenskog.

Den norska polisen letar efter mannen. Han har status som vittne.
Den norska polisen letar efter mannen. Han har status som vittne.

– Mannen har status som vittne. Vi har inga uppgifter om att han skulle ha något med fallet att göra. Men eftersom vi inte vet vem han är och eftersom han befinner sig i närheten av eller på väg mot de centrala delarna vid en tidpunkt som är intressant för utredningen, önskar vi komma i kontakt med honom, säger Haris Hrenovica i pressmeddelandet.

Polisen skriver också att man under utredningen hittills har ungefär 6 000 timmar med videoövervakningsmaterial, av varierande kvalité på filmerna.

Det sista säkra livstecknet från Anne-Elisabeth Hagen är ett telefonsamtal till hennes son, klockan 09.14, morgonen då hon försvann vilket VG tidigare uppgett.

Samtalet ska ha varat i 92 sekunder och det är strax därefter som polisen tror att hon utsattes för brott.

Polisen önskar att mannen, eller någon som vet vem mannen är, tar kontakt.

PODD Fallet Hagen - detta vet vi om utvecklingen

Den 31 oktober 2018 försvinner den norska miljardärsfrun Anne Elisabeth Hagen från sitt hem i Lorensskog utanför Oslo. Ett och ett halvt år senare, den 28 april 2020 - grips hennes man Tom Hagen - misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. Vad vet vi egentligen om vad som hände den 31:a oktober 2018 - och vad kommer egentligen hända framöver i fallet Falkevik Hagen?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE