Enögd man döms för flera kvinnoöverfall

KRIM

Den enögde mannen misstänktes för flera överfall på kvinnor i Avesta.

Ett av offren misshandlades så svårt att hon var oigenkännlig – och påträffades medvetslös i en skogsdunge.

Nu har mannen dömts till åtta och ett halvt års fängelse.

1 av 6 | Foto: POLISEN
Här hittades solglasögonen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, åtalades för flera olika brott mot olika kvinnor. Flera offer ska han ha överfallit i Avesta, alla inom ett par timmar, mitt på dagen den 7 september.

En kvinna i 50-årsåldern hittades först sent under natten efter att hennes man anmält henne försvunnen.

Polisen som hittade kvinnan skrev i polisrapporten att kvinnan förvisso var vid liv men så svårt misshandlad att det inte gick att se att det var den efterlysta kvinnan.

Frias från ett sexuellt ofredande

En kvinna i 70-årsåldern överfölls vid en återvinningsstation. Den enögde mannen sparkade på kvinnan och knuffade omkull henne samtidigt som hon försökte fly på cykel. Därefter tog han strypgrepp om kvinnans hals och trycket åt så pass hårt så att kvinnan förlorade medvetandet.

Han åtalades för flera brott mot olika kvinnor. Nu har Falu tingsrätt dömt mannen för försökt till mord, grov misshandel, ofredande, stöld och övergrepp i rättsak. Påföljden blir 8 och ett halvt års fängelse, samt utvisning.

Han frias dock från ett sexuellt ofredande.

Pilotbågar viktiga bevis

Ett par pilotbågar som hittades på brottsplatsen – där den 50-åriga kvinnan hittades svårt skadad – kom att bli ett viktigt fynd i utredningen.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, jämförde bågarna som hittades vid brottsplatsen, med bågar som den misstänkte bär på en selfie han tagit. På bågarna har även offrets blod säkrats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Avesta

Brott