Brott

Uppgift: Mördade 16-åringen dumpades på kyrkogården

Av: 

Linda Hjertén

Eric Tagesson

KRIM

Den 16-årige flyktingpojken hittades mördad på kyrkogården.

Men enligt uppgifter till Aftonbladet tror polisen att han kan ha dödats någon annanstans – och sedan dumpats på kyrkogården.

– Kroppen hade flera stickskador, säger Lars Förstell informatör på Malmöpolisen.

Det var tjugo minuter i tio på måndagsförmiddagen som en person som var ute och rastade sin hund gjorde det makabra fyndet. Kroppen låg i anslutning till Östra kyrkogårdens kompost, delvis dold bakom en container.

Stickskador

Kroppen bar spår av kraftigt våld i form av stickskador, och polisen inledde en förundersökning om mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tyder allt på att fyndplatsen inte är mordplatsen utan att pojken mördats på en annan plats och sedan dumpats på kyrkogården.

I går identifierades den döde. Det är en 16-årig pojke som hösten 2015 kom som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Han är känd av polisen sedan tidigare men endast för mindre brott som stöld och skadegörelse.

Han bodde fram till sin död på ett HVB-hem i Skåne, dock inte i Malmö.

– Men han var ofta där och hälsade på vänner. Vi har dock inte fått fram vilka dessa vänner är, säger Lars Förstell, informatör på Malmöpolisen.

Viktig pusselbit

Ingen är gripen för mordet. Enligt Lars Förstell försöker man nu kartlägga pojkens sista tid i livet. Framförallt vem han var med och varför.

– Vi försöker bland annat få svar på när pojken senast sågs i livet. Det är en viktig pusselbit, säger Lars Förstell

Polisen är även intresserade av vittnesiakttagelser från kyrkogården. Enligt rättsläkaren som undersökt kroppen är det troligast att kroppen hamnade vid containern någon gång mellan söndagskvällen och tidiga måndagskvällen.

– Och om man känner till något om detta eller hört talas om något som kan kasta ljus över denna situation så får man gärna höra av sig, säger Lars Förstell.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Brott

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Malmö