Lärare får fängelse – utnyttjade 13-årig elev

avMira Micic

KRIM

Den 13-åriga flickan berättade för skolpersonalen att hon var ”ihop” med matteläraren, en man i 30-årsåldern.

Läraren nekade till allt men polisen hittade deras chattkonversationer - och stora mängder bilder och filmer som innehöll väldigt grova sexuella övergrepp på barn i hans datorer.

I dag dömdes läraren till fängelse i ett år i Varbergs tingsrätt.

Han döms för sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt ofredande, samt grovt barnpornografibrott.

Brotten ska ha begåtts i en kommun i västra Sverige.

Allt uppdagades när flickan berättade för en annan lärare i skolan att hon var ”ihop” med matteläraren. Denne sa senare i förhör att han uppfattade det ”om så absurt att han inte trodde på det”. När flickan sa det igen svarade han att hon måste ha missuppfattat det då matteläraren var gift, står det i domen.

Men när flickan visade deras chattkonversation och berättade att de ”hånglat” konfronterade han matteläraren som nekade till allt.

Det nådde rektorn som genast gjorde en polisanmälan.

Nekade till allt

Flickan berättade att hon och matteläraren började umgås utanför skolan samt ha daglig kontakt via Skype, Messenger och vissa appar.

Hon berättade även att de haft en sexuell relation bestående av handlingar som, enligt rätten, går att jämställa med samlag.

Mannen nekade till allt och sa att han umgicks med flickan på samma sätt som han umgicks med flera andra elever utanför skoltiden. Han nekade även till att han skickat bilder på sitt könsorgan till henne - enligt flickan ville han göra det via en app där bilderna förstörs efter ett tag.

Men polisen hittade chattkonversationer mellan de två, som visade att de ska haft en intim relation.

Filmer med grova övergrepp hemma

I mannens hårddiskar hittades stora mängder filmer och bilder innehållande mycket grova sexuella övergrepp på barn, med diverse kränkande inslag.

Matteläraren hade flera versioner om vem kan ha planterat det i hans datorer, bland annat en exflickvän, eller någon besökare som övernattade, eller någon som tagit sig in i hans olåsta bostad.

Han hävdade att flickan hittade på allt eftersom hon blev ”svartsjuk när hon upptäckte att han var gift”.

Men tingsrätten bedömde hans versioner och förklaringar som troliga och valde att tro på flickans berättelse, som av rätten beskrivs som ”trovärdig och tillförlitlig och vinner
sådant stöd av den övriga bevisningen att den ska läggas till grund för tingsrättens bedömning.”

Dagens tre rubriker 25 maj 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM