Hotellmarodör härjar i Kiruna

KRIM

Flera hotell i Kirunas citykärna påpekar att de har haft problem med en man som tar sig in på hotellen och gömmer sig när ingen ser.

– Jag tycker att det är jätteobehagligt, säger Jennie Uvén på Scandic Ferrum.

Mannen har stulit mat, hotat nattpersonalen och lyckats övernatta i olika skrymslen och vrår. En gång hittade städpersonalen honom i bastun under morgonens första städrunda.

– Han bryr sig inte om vad man säger till honom, han kommer alltid tillbaka. Först avlyste vi honom själva men vi fick sluta då han blev för aggressiv.

”Vidtar åtgärder”

Nu har Scandic Ferrum ökat bemanningen, skaffat hisslås, övervakningskameror och låser entrén på nätterna för att hindra mannen från att ta sig in.

– Vi har ringt polisen flera gånger. En gång ringde jag tidigt på morgonen men de hörde inte av sig förrän klockan 17:00, då hade jag redan slutat mitt pass. Jag hoppas att man kan vidta åtgärder som gör att han slutar komma hit. Vad ska hända för att polisen ska få mandat att göra någonting åt honom, avslutar Jennie.

”Obehaglig”

Hur skulle du beskriva den här mannen?

– Han är väldigt speciell, en gång kom han in och sa att Folkets hus skulle bombas. Han är väldigt obehaglig, man vet liksom inte vad det är för typ.

Brottscentralen har försökt att nå polisen i Kiruna för en kommentar men utan resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott