Mamman: ”Tänker att hela livet är slut”

1 av 9
KRIM

Mannen släppte deras elva månader gamla dotter ned mot kraftverkets betongbotten. Ett fall på 20 meter.

– När jag ser att han har släppt barnet så tänker jag att hela livet är slut, sa bebisens mamma i rätten, enligt LT.

På onsdagen var kvinnan tillbaka vid kraftverket för första gången sedan den traumatiska söndagen i augusti.

När mannen tog med sig barnet mot kraftverket försökte hustrun att stoppa honom. Han misstänks ha misshandlat och hotat kvinnan innan han släppte taget om dottern, som föll 20 meter innan hon slog emot betongbottnen i den tomma dammen.

Den då bara elva månader gamla flickan fick mycket allvarliga skador, men under tisdagen berättade mamman i rätten att dottern är på bättringsvägen.

Under första rättegångsdagen återgav hon de dramatiska minuterna då mannen höll bebisen över stängslet på bron vid kraftverket.

– När jag tittar dit så håller han barnet på andra sidan staketet igen, säger kvinnan. Jag vet att det är sista gången jag får se barnet, sa kvinnan enligt LT och fortsatte:

– När jag tittar bort nästa gång är barnet borta.

Aftonbladet har tidigare återgett polisernas starka berättelser om hur de sedan tog sig till den lilla bebisen innan hon hämtades med ambulanshelikopter.

Tillbaka vid kraftverket

Under onsdagen var kvinnan tillbaka vid kraftverket när tingsrätten höll syn av platsen.

– Som för alla som varit med om en traumatisk händelse så innebär det här för min klient att hon återupplever fruktansvärda känslor, säger kvinnans målsägandebiträde Linda Arnqvist till Brottscentralen.

– Hon har på ett väldigt bra sätt kunnat redogöra för händelseförloppet. Jag kan inte beskriva exakt hur hon har känt det eftersom det är något som jag själv aldrig har upplevt.

Pappan var inte med under synen. Han står åtalad misstänkt för försök till mord, grov misshandel, grovt olaga hot samt våld mot tjänsteman i samband med gripandet.

”Hisnande högt”

SVT Jämtlands reporter Bengt Eriksson var på plats under onsdagens syn.

– Det var en helt annan sak än att se det i förundersökningen. När man står där på bron och tittar ned mot betongen så är det faktiskt hisnande högt. Det känns är helt obegripligt att någon har överlevt det där fallet, och kanske allra helst ett så litet barn, säger SVT Jämtlands reporter Bengt Eriksson.

Under torsdagen väntar vittnesförhör och troligtvis slutpläderingar.

ARTIKELN HANDLAR OM