17-åring försätts på fri fot efter dubbelmordet i Hallonbergen

KRIM

Enligt åklagaren var planen att de unga männen skulle tortera och förhöra mannen i 40-årsåldern – istället mördades han och hans hustru.

Nu har en av de fyra männen som misstänks för morden försatts på fri fot.

Den 22 januari mördades en man i 25-årsåldern. Han besköts först i ett garage i Hallonbergen, men lyckades fly och fick skjuts av en vän till Karolinska.

Men bilen jagades – i den satt hans misstänkte mördare.

Utanför Karolinska hann den jagande bilen ifatt flyktbilen och där sköts mannen i 25-årsåldern till döds.

En granne till mannen i 25-årsåldern ska ha bevittnat hur några unga män lämnade garaget efter skottlossningen och när han och hans hustru mördades några veckor senare misstänkte polisen att mordet var för att tystna honom från att vittna.

Fyra unga män, då mellan 16 och 21 år gamla, häktades och åtalades misstänkt för dådet.

Försatts på fri fot

Nu har tingsrätten beslutat att en 17-årig man som åtalats för mordet inte längre ska vara häktad. 17-åringen har under rättegången medgett att han varit i närområdet när paret mördades, men nekar till att han varit inblandad i morden:

”Tillräckliga skäl för häktning föreligger inte avseende (17-åringen). Han ska därför inte längre vara häktad i detta mål”, står det i protokollet från Solna tingsrätt.

Mannen var den sista att gripas av de fyra män som åtalats för denna gärning. Han medgav under rättegången att han varit i närområdet när paret dödades, men har hela tiden nekat till att ha varit inblandad i detta.

Mannen som åklagarna misstänker har varit drivande i dubbelmordet på paret är även misstänkt för mordet på mannen i 25-årsåldern. Också ytterligare en 22-årig man är misstänkt för delaktighet i samtliga tre mord.

ARTIKELN HANDLAR OM