Åklagaren ändrar sig om livstidsstraff för Rajabi – yrkar på 14 år

I början av veckan yrkade åklagaren på att Mohammad Rajabi skulle dömas till livstids fängelse för mordet och mordförsöket på ex-flickvännen Johanna Möllers föräldrar.

Nu har man ändrat sig – och yrkar istället på 14 år.

Detta efter att handlingar slagit fast att Rajabi var 20 år vid tiden för attacken.

I måndags avslutades rättegången mot den så kallade Arbogakvinnan Johanna Möller och hennes tidigare pojkvän Mohammad Rajabi.

Åklagaren Jessica Wenna yrkade på att Möller skulle dömas till livstids fängelse för mordet på hennes pappa, mordförsöket på hennes mamma och för mordet på hennes make, Aki Paasila.

Dessutom yrkade man på livstids fängelse för Mohammad Rajabi - om rätten fann att han var över 21 år.

Åklagarna har hävdat att Mohammad Rajabi är 25 år gammal - själv menar han att han fyllde 21 först i år, och alltså var 20 år vid tiden för attacken.

Men i veckan tog åklagaren del av handlingar från iranska myndigheter, som styrker att ex-pojkvännen är född den 8 januari i 1996 - och att hans uppgifter om sin ålder alltså stämmer.

Yrkar på 14 år

Under dagen inkom en tjänsteanteckning till Västmanlands tingsrätt att åklagaren Jessica Wenna istället yrkar på ett tidsbestämt straff för ex-pojkvännen och:

”yrkar att Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse”, står det i anteckningen.

Mohammad Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten har tagit del av uppgifterna och säger enligt anteckningen att han inom några dagar kommer att komplettera sitt slutanförande vad det gäller längden på hans klients fängelsestraff.

Domen är planerad att komma måndagen den 21 augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE