Morddömde Martin Olsson hotade åklagaren: Ska slaktas

Av: Johanna Rapp

Publicerad:

Martin Olsson dömdes för att ha mördat en 53-årig man med flera knivhugg och dessutom skurit av mannens könsorgan.

Under den pågående hovrättsförhandlingen hotade han åklagaren och sa att han skulle slakta henne.

Nu döms han för hotet.

1 av 5 | Foto: Polisen
Den morddömde Martin Olsson.

I början av november 2015 larmades polisen till en lägenhet i Kalmar. Där påträffades en 53-årig man i badrummet. Han hade knivhuggits över 20 gånger och även fått sitt könsorgan avskuret.

I lägenheten befann sig även den 38-årige Martin Olsson och ytterligare en man och en kvinna. De hade träffat 53-åringen tidigare under kvällen på krogen och hade bestämt att man skulle ha efterfest.

Enligt domen hade 38-åringen börjat bråka med sin flickvän innan han attackerade 53-åringen.

Tingsrätten dömde Olsson till livstids fängelse för mordet, varpå domen överklagades till hovrätten.

Hotade åklagaren

Och under hovrättsförhandlingen gör sig Martin Olsson skyldig till ny brottslighet.

När han skulle transporteras från hovrätten tillbaka till häktet ska han ha sagt till häktespersonalen att han skulle slakta åklagaren.

Åklagaren själv har sagt att Martin Olsson i samband med förhandlingsdagen hade begärt att hans restriktioner skulle hävas, något som hovrätten avslog. Det ska ha gjort 38-åringen irriterad.

Senare berättade chefsåklagaren för henne om hotet som den dömde mördaren yttrat:

”På grund av vad Martin Olsson uttalat, närvarande hon på förhandlingen dagen därpå via videolänk. Hon uppfattade det som otrevligt att bli hotad”, står det i domen.

Effekt utan medicin

Själv menar Olsson att det han sa inte skulle uppfattas som ett hot, utan att det var ett exempel på vad som kunde hända om han inte fick sin medicin. En medicin han sagt sig vara utan i ett dygn när han sa att han skulle slakta henne.

Hovrätten dömde senare Martin Olsson till fängelse i 17 år.

De ansåg liksom tingsrätten att mordet begåtts med stor brutalitet och förnedrande våld, men valde att tidsbestämma straffet då händelseförloppet var relativt kortfattat då mannen dog ganska omgående.

Nu döms han på nytt för hot mot tjänsteman för hotet mot åklagaren:

”Martin Olsson har därmed handlat uppsåtligt och ska därför dömas för hot mot tjänsteman”, står det i domen från Jönköpings tingsrätt.

Publicerad: