Uppgifter: Mamma anhållen för grova våldtäkter mot sin son

Även en man misstänks för sexualbrotten

En person upptäckte av en slump mystiska meddelanden till en pojke, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Då slog insatsstyrkan till mot barnets mamma i Stockholmsområdet – och grep henne misstänkt för flera grova våldtäkter.

Även kvinnans pojkvän misstänks för några av sexbrotten.

Stockholmspolisen kontaktades under onsdagen.

En närstående person till pojken råkade se en konversation i en av barnets mobilappar och tog honom till en polisstation, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Pojken ska då ha berättat för polisen att han utsatts för grova våldtäkter av främst sin mamma, men även av hennes pojkvän, enligt samma uppgifter.

Mannen och kvinnan efterlystes och anhölls i sin utevaro. På onsdagskvällen, klockan 21.49 respektive 21.51, genomförde polisens insatsstyrka ett koordinerat tillslag och grep paret, enligt Aftonbladets uppgifter.

Den ena hittades på en adress i Stockholms län medan den andra befann sig i en stad i södra Sverige.

– Insatsstyrkan har biträtt polisen i Stockholm med ett ärende, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen i region Syd.

Misstänks ha våldtagit ”under augusti”

Paret anhölls natten mot torsdag. I tingsrättens handlingar framkommer att en person, som enligt Aftonbladets uppgifter är mamman, misstänks för våldtäkt mot barn ”under augusti” i en kommun utanför Stockholm, och grov våldtäkt mot barn en helg i augusti i staden som pojkvännen greps i.

Pojkvännen sitter anhållen misstänkt för grov barnvåldtäkt under samma helg.

Åklagaren som leder utredningen väljer att uttala sig väldigt försiktigt.

– Jag kan inte säga mycket alls eftersom vi är i ett tidigt skede i förundersökningen. Men jag kan bekräfta att två personer är frihetsberövade för sexualbrott mot barn, säger kammaråklagare Maria Franzén.

– Senast på lördag ska de begäras häktade. Det är då anhållandefristen löper ut och det är senast då jag ska ta ställning till hur jag ska gå vidare.

Hon kan inte kommentera hur många fall av brott man misstänker ha skett.

– Vi kommer arbeta vidare med förhör och andra utredningsåtgärder men jag vill inte gå in närmare på exakt vad vi kommer göra. Det är med hänsyn till förundersökningssekretess, säger Maria Franzén.

Socialtjänsten informerad

Mamman är sedan tidigare ostraffad.

Hennes medmisstänkta pojkvän har tidigare dömts för ringa misshandel efter att ha tagit strypgrepp på en kvinna som han hade kontaktförbud mot.

I samband med att brottsmisstankarna i onsdags uppstod mot paret kopplades sociala myndigheter in. Pojken är nu omhändertagen.

Socialtjänsten underrättas alltid vid brott mot barn, säger Maria Franzén.

Aftonbladet har sökt de anhållnas försvarare och lyckas nå en av dem, som uppger att han ännu inte fått träffa sin klient.

– Jag har inga kommentar för jag har precis blivit förordnad. Jag har inte pratat med min klient men förhör är inbokade, säger advokat Ulf Klementsson.

Publisert:

LÄS VIDARE